Home » Sanatate » A crescut numărul infecțiilor nosocomiale

A crescut numărul infecțiilor nosocomiale

În primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat 37 de infecții intraspitalicești, cifră care se apropie de cea înregistrată pe tot parcursul anului trecut, când numărul cazurilor a fost aproape de 40. Cele mai multe s-au raportat la Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Bârlad: 28 de cazuri. Dacă ne raportăm la anii anteriori, când în spitalul bârlădean au fost 26 de cazuri (2012) și 25 (2011), cifra înregistrată an primele cinci luni ale acestui an ar trebui să dea de gândit autorităților sanitare.

Andrei STESCU

În perioada ianuarie-mai 2014, s-au raportat un număr total de 37 cazuri de infecții nazocomiale în spitalele din județ. Cele mai multe cazuri (28) s-au înregistrat în spitalele din Bârlad: pediatrie 1, nou-nascuți 1, chirurgie 1, ATI 6, ginecologie 1, iar în alte secții raportându-se un număr de 18 cazuri.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, singurul spital în care nu s-a înregistrat (încă) nicio infecție nosocomială este cel de la Murgeni.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui ocupă locul al doilea pe județ ca număr de infecții intraspitalicești, cu 8 cazuri: pediatrie 6; chirurgie 1; alte secții 1.

La Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși s-a raportat un singur caz, pe secția Pediatrie.

Infecția nozocomiala este infecția luata de pacient în cursul spitalizării pentru o altă afecțiune, cel mai adesea manifestată clinic pe parcursul internării actuale, dar și după externare. Ea are consecințe importante în plan medical: infecții respiratorii grave, complicații postoperatoarii tardive, posibile intervenții chirurgicale ulterioare, prelungire a duratei de spitalizare, incapacitate temporară, prelungită sau definitivă de muncă etc.

În primele cinci luni ale acestui an s-au înregistrat 37 de infecții intraspitalicești, cifră care se apropie de cea înregistrată pe tot parcursul anului trecut, când numărul cazurilor a fost aproape de 40. Cele mai multe s-au raportat la Spitalul Municipal “Elena Beldiman” Bârlad: 28 de cazuri. Dacă ne raportăm la anii anteriori, când în spitalul bârlădean au fost 26 de cazuri (2012) și 25 (2011), cifra înregistrată an primele cinci luni ale acestui an ar trebui să dea de gândit autorităților sanitare. Andrei STESCU În perioada ianuarie-mai 2014, s-au raportat un număr total de 37 cazuri de infecții nazocomiale…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Mihai Vasile