Home » Justitie » După muncă și răsplată

După muncă și răsplată

De la 1 iulie, polițitii, jandarmii și ceilalți angajați din instituțiile de apărare care muncesc peste program vor câștiga chiar și 75% peste salariu.

Daniela PORUMB

Veste bună pentru polițiștii și jandarmii vasluieni și nu numai: de la 1 iulie sunt remunerați pentru munca prestată în zilele de weekend și de sărbători legale, dar numai dacă doresc acest lucru. Până acum, legislația le permitea recuperarea muncii prestată suplimentar doar prin timp liber, acum având posibilitatea să aleagă între cele două modalități de recompensare.

Majorarea este de până la 75% din salariul de bază, în funcție de timpul efectiv lucrat în zilele respective.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Vaslui, la nivelul județului, statul de organizare este ocupat în proporție de aproximativ 90%. Din acest motiv, sunt și situații când polițiștii sunt chemați de acasă pentru a le rezolva, mai ales pentru a efectua verificări în cazul apelurilor primite la numărul de urgență 112. De asemenea, necesitatea efectuării orelor suplimentare mai apare în cazul infracțiunilor grave (omor, tentativă la infracțiunea de omor, tâlhării, accidente rutiere grave), când la cercetări participă polițitși din mai multe structuri (ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, criminalistică, acțiuni speciale).

Numai în acest an aceștia au avut de gestionat o serie de situații de ordine publică, de urgențe civile sau generate de condițiile meteorologice, care au presupus prezența permanentă în mijlocul comunităților.

De la 1 iulie, polițitii, jandarmii și ceilalți angajați din instituțiile de apărare care muncesc peste program vor câștiga chiar și 75% peste salariu. Daniela PORUMB Veste bună pentru polițiștii și jandarmii vasluieni și nu numai: de la 1 iulie sunt remunerați pentru munca prestată în zilele de weekend și de sărbători legale, dar numai dacă doresc acest lucru. Până acum, legislația le permitea recuperarea muncii prestată suplimentar doar prin timp liber, acum având posibilitatea să aleagă între cele două modalități de recompensare. Majorarea este de până la 75% din salariul de bază, în funcție de timpul efectiv lucrat în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: