Home » Social » Voie bună la Oșești
Tânăra fanfară de la Bălteni inițiată de primarul Relu Brașoveanu

Voie bună la Oșești

Duminica trecută, la Oșești a fost Ziua satului. Dacă în ceilalți ani primarul Grigore Lefter și Consiliul local au avut invitați speciali, anul acesta au urcat pe scena superbului Parc de recreere din centrul localității numai trupe locale și câțiva musafiri din Bălteni și Vaslui.

„Firește, austeritatea ne-a obligat să ne restrângem cât de cât, dar ce este mai important e că am reușit să organizăm cum se cuvine această sărbătoare așteptată de toți cetățenii comunei și, îndrăznesc să spun, și de cei ai altor comune”, a spus Grigore Lefter, care este la al doilea mandat de prim-edil. Atmosfera a fost una de temei de bâlci, cu lanțuri ce nu se mai opreau de învârtit din cauza atâtor clienți mai mari sau mai mititei. Ceva mai la stânga, micii sfârâiau pe grătare, iar sticlele cu bere se răceau la frigidere. Au fost prezenți și mulți comercianți de tot felul de obiecte folositoare mai ales în gospodăriile rurale. Profesorul ieșean (născut în satul Rafaila) Andone Cumpătescu și-a lansat excelenta lucrare în format A4 „Plopul cel Mare de la Rafaila”.

După slujba religioasă susținută de un sobor compus din șapte preoți, primarul Grigore Lefter a trecut în revistă doar în câteva cuvinte, importanța Zilei satului invitându-i pe cei prezenți și la Ziua satului Buda care va avea loc în ultima duminică a lunii august a.

Veniți cam la jumătatea petrecerii, oficialii vasluieni au salutat sutele de oameni prezenți pe tribunele Teatrului de vară sau, în lipsă de scaune, plasați în picioare fiecare pe unde a apucat. Președintele CJ, prof. Dumitru Buzatu, a transmis urările sale de mai bine în cuvinte simple, fără politicianisme ieftine, obișnuite odinioară fapt pentru care a fost chiar și aplaudat.

Programul cultural alcătuit de Sofica Merilă, directorul Căminului cultural, a mulțumit pe toată lumea urcând pe scenă de la tinerii dansatori locali de la Ansamblul „Pădurețul” până la excelenții soliști veniți de la Vaslui: Nadia, Costel Lernicu Tănase, Lili Ciortan.

Duminica trecută, la Oșești a fost Ziua satului. Dacă în ceilalți ani primarul Grigore Lefter și Consiliul local au avut invitați speciali, anul acesta au urcat pe scena superbului Parc de recreere din centrul localității numai trupe locale și câțiva musafiri din Bălteni și Vaslui. „Firește, austeritatea ne-a obligat să ne restrângem cât de cât, dar ce este mai important e că am reușit să organizăm cum se cuvine această sărbătoare așteptată de toți cetățenii comunei și, îndrăznesc să spun, și de cei ai altor comune”, a spus Grigore Lefter, care este la al doilea mandat de prim-edil. Atmosfera a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: