Home » Invatamant » Săraca limbă română

Săraca limbă română

Spre deosebire de anii precedenți, când matematica le dădea cele mai mari bătăi absolvenților de clasa a XII-a care susțineau testul maturității, în acest an lucrurile stau diferit. Cele mai multe contestații s-au înregistrat la limba și literatura română.

Ieri, elevii nemulțumiți de notele obținute la examenul de bacalaureat au depus contestații, unii în speranța că și le vor mări, alții în speranța că vor promva.

În județ au fost depuse în total 682 de contestații, cele mai multe fiind depuse la limba și literatura română – 289, fiind urmate de matematică – 107, istorie – 73, geografie – 67, anatomie – 43, biologie – 39, științe socio-umane – 39, cele mai puține fiind depuse la fizică (6) și chimie (10).

Anul trecut în urma contestațiilor, promovabilitatea a crescut cu 1,3 puncte, procent destul de mare în comparație cu anii precedenți.

Lucrările elevilor vor fi recorectate la Centrul Zonal Galați, iar rezultatele finale vor fi afișate vineri, 11 iulie. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând baremul și procedurile de evaluare. Abia după afișarea rezultatelor finale elevii se vor putea înscrie la facultate. (Roxana NĂSTASĂ)

Spre deosebire de anii precedenți, când matematica le dădea cele mai mari bătăi absolvenților de clasa a XII-a care susțineau testul maturității, în acest an lucrurile stau diferit. Cele mai multe contestații s-au înregistrat la limba și literatura română. Ieri, elevii nemulțumiți de notele obținute la examenul de bacalaureat au depus contestații, unii în speranța că și le vor mări, alții în speranța că vor promva. În județ au fost depuse în total 682 de contestații, cele mai multe fiind depuse la limba și literatura română - 289, fiind urmate de matematică - 107, istorie - 73, geografie - 67,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: