Home » Business » TOPUL celor mai riscante țări pentru afaceri. Ce loc ocupă România

TOPUL celor mai riscante țări pentru afaceri. Ce loc ocupă România

România este mai riscantă pentru afaceri decât state precum Bulgaria, Ungaria, China, Chile și Malaysia, ocupând locul 26 în rândul a 43 de țări emergente clasificate de Bloomberg de la cea mai puțin sigură, Venezuela, la cea mai sigură, Taiwan.

Cele mai riscante țări pentru afaceri sunt Venezuela, Nigeria, Egipt, Pakistan și Argentina.

Dintre țările europene, Ucraina este cea mai nesigură, pe poziția a șasea, urmată de Rusia (pe locul 11), Turcia (pe 15), Croația (pe 22), România (pe 26), Bulgaria (29), Ungaria (30), Slovacia (32), Slovenia (35), Letonia (36), Cehia (38) și Lituania (39). Cele mai sigure cinci țări sunt Taiwan (locul 43), Qatar (42), Emiratele Arabe Unite (41), Chile (40) și Lituania (39). În clasamentul Bloomberg, înaintea României, cu un grad mai ridicat de risc, se află Thailanda (24) și Peru (25), în timp ce pe pozițiile imediat următoare se situează China (27) și Arabia Saudită (28), țări vazute ca fiind mai sigure.

Topul Bloomberg a fost realizat utilizând date de la FMI, Banca Mondială și grupul elvețian de asigurări Zurich Insurance Group. Grupul, înființat în 1872, are operațiuni în peste 170 de țări.

Bloomberg a analizat pentru țările emergente 35 de indicatori, din categoriile finanțe, economie și politică, iar în top au fost incluse doar cele 43 pentru care a avut informații la cel puțin 27 din cei 35 de indicatori.

Sursa: mediafax.ro

România este mai riscantă pentru afaceri decât state precum Bulgaria, Ungaria, China, Chile și Malaysia, ocupând locul 26 în rândul a 43 de țări emergente clasificate de Bloomberg de la cea mai puțin sigură, Venezuela, la cea mai sigură, Taiwan. Cele mai riscante țări pentru afaceri sunt Venezuela, Nigeria, Egipt, Pakistan și Argentina. Dintre țările europene, Ucraina este cea mai nesigură, pe poziția a șasea, urmată de Rusia (pe locul 11), Turcia (pe 15), Croația (pe 22), România (pe 26), Bulgaria (29), Ungaria (30), Slovacia (32), Slovenia (35), Letonia (36), Cehia (38) și Lituania (39). Cele mai sigure cinci țări…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: