Home » Social » Chevron pleacă de la Pungești?

Chevron pleacă de la Pungești?

La o zi după ce activiștii Greenpeace au protestat la Pungești împotriva extragerii gazelor de șist, compania Chevron a anunțat finalizarea activităților de explorare a gazelor de șist. Motivul ar fi, se pare, lipsa unui potențial zăcământ în zona Siliștea, comuna Pungești

Alexandru CROITORU

După ce activiștii Greenpeace s-au legat cu lanțurile de gardul ce împrejmuiește sonda de la Pungești, compania Chevron a anunțat finalizarea activităților de explorare a gazelor de șist. Astfel, după două luni de foraj, în care specialiști au săpat până la 3.000 de metri adâncime, oficialii companiei au anunțat finalizarea activităților de explorare.

„Chevron anunță că activitățile de foraj de explorare au fost finalizate la sonda sa din apropierea satului Siliștea, județul Vaslui. Activitățile de foraj au fost demarate la începutul lunii mai 2014, după efectuarea tuturor verificărilor de siguranță și performanță, și au fost finalizate fără incidente. În prezent, Chevron analizează informațiile obținute atât pe parcursul operațiunilor de foraj cât și în urma investigațiilor geofizice de sondă, pentru a înțelege potențialul de resurse de gaze naturale din argilite”, se spune într-un comunicat al companiei Chevron.

Surse neoficiale, spun că , de fapt, la Pungești nu ar exista un potențial zăcământ de gaze ce ar putea fi exploatat

Amintim faptul că lucrările de exploatare a gazelor de șist în apropierea localiății Siliștea, au demarat la începutul lunii mai și aici a fost primul loc din România unde compania Chevron a început prospecțiunile pentru identificarea unor posibile zăcăminte. Amplasarea sondei a iscat nemulțumirea populației din zonă șI au fost îngregistrate numeroase proteste și confruntări între localnici și jandarmi.

Chevron mai deține, în afară de Siliștea, alte trei acorduri de mediu în județul Vaslui, unul în localitatea Păltiniș, comuna Băcești, altul la Popeni, comuna Găgești și al treilea la Puiești. De asemenea, în aprilie, compania a primit și o autorizație de construcție pentru amplasarea unei noi sonde la Puiești.

La o zi după ce activiștii Greenpeace au protestat la Pungești împotriva extragerii gazelor de șist, compania Chevron a anunțat finalizarea activităților de explorare a gazelor de șist. Motivul ar fi, se pare, lipsa unui potențial zăcământ în zona Siliștea, comuna Pungești Alexandru CROITORU După ce activiștii Greenpeace s-au legat cu lanțurile de gardul ce împrejmuiește sonda de la Pungești, compania Chevron a anunțat finalizarea activităților de explorare a gazelor de șist. Astfel, după două luni de foraj, în care specialiști au săpat până la 3.000 de metri adâncime, oficialii companiei au anunțat finalizarea activităților de explorare. „Chevron anunță că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: