Home » Social » Exercițiu tactic al ISU Vaslui

Exercițiu tactic al ISU Vaslui

Ieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui a efectuat un exercițiu tactic cu forțe și mijloace în teren, cu tema: Intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui incendiu la Hotelul „Europa”, din municipiul Vaslui. Conform scenariului, în hotel erau zece persoane cazate, șapte angajați și 12 muncitori în domeniul construcțiilor. Pentru efectuarea acestor lucrări au fost depozitate la etajele II și III cantități de material lemnos și produse textile. În timpul pauzei de lucru, muncitorii nu au decupșlat de la curent mașinile folosite, iar din cauza unui scurtcircuit la etajul al II-lea a izbucnit un incendiu cu propagare rapidă către camerele învecinate. Două persoane au fost rănite, iar alte trei persoane au fost blocate în încăperile inundate cu fum. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „ Podul Înalt” a fost alarmat și a intervenit pentru stingerea incendiului cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

În același timp cu evenimentul de la hotel, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o locuință de pe strada Vasile Lupu din municipiul Vaslui. La locul evenimentului s-a direcționat o autospecială cu un echipaj de stingere, care s-a organizat în două echipe.

„Scopul exercițiului a fost atins prin verificarea capacității de acțiune în cazul producerii unui astfel de eveniment și care presupune o desfășurare amplă de forțe și mijloace. Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Podul Înalt» Vaslui recomandă celor care în perioada estivală vor pleca în concendiu să se informeze și să verifice următoarele aspecte în momentul cazării: studierea planului de evacuare în caz de incendiu, care trebuie să se găsească afișat pe partea interioară a ușilor camerelor de cazare; identificarea traseelor de evacuare față de camera de cazare și butoanele manuale de semnalizare a incendiilor de pe nivel; în cazul în care căile de evacuare sunt blocate, se informează personalul de la receptie; cheia sau cartela de la camera de cazare se amplasează în locuri ușor accesibile; verificarea modalităților de deschidere a ferestrelor; verificarea existenței scării exterioare de incendiu și dacă aceasta se află în apropierea ferestrei camerei de cazare; verificarea modului de oprire a sistemului de ventilare și climatizare a camerei de cazare (în timpul unui incendiu, camera de hotel în care vă aflați poate fi inundată cu fum și gaze toxice dacă nu se întrerupe funcționarea respectivelor instalații)”, ne-a declarat Paul Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. (Andrei STESCU)

Ieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui a efectuat un exercițiu tactic cu forțe și mijloace în teren, cu tema: Intervenția forțelor specializate pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui incendiu la Hotelul „Europa”, din municipiul Vaslui. Conform scenariului, în hotel erau zece persoane cazate, șapte angajați și 12 muncitori în domeniul construcțiilor. Pentru efectuarea acestor lucrări au fost depozitate la etajele II și III cantități de material lemnos și produse textile. În timpul pauzei de lucru, muncitorii nu au decupșlat de la curent mașinile folosite, iar din cauza unui scurtcircuit la etajul al II-lea a izbucnit un incendiu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: