Home » Social » Talentele județului „atacă” Festivalul „Mamaia copiilor”

Talentele județului „atacă” Festivalul „Mamaia copiilor”

Trei nume importante din lumea muzicii vasluiene reprezintă județul la Festivalul Național de creație și interpretare „Mamaia Copiilor”, organizat în perioada 7-14 iulie, la Constanța. Compozitorul Marcel Iorga, profesorul de canto Alin Bulboacă și compozitorul Claudiu Bulete au plecat cu gânduri mărețe spre litoral, sperând să se întoarcă cu premii, ca în anii precedenți.

Roxana NĂSTASĂ

Marcel Iorga este consecvent, participând în fiecare an, începând din 2002, având de-a lungul timpului peste 16 piese în repertoriul Festivalului și primind numeroase premii. Anul acesta, intră în concurs cu piese la mai toate secțiunile din cadrul festivalului. La sectiunea “Creație”, vasluianul va participa cu piesa “Cum am apărut pe lume”, text George Popovici, interpretată de Sonia Cătinean, din Cluj. O altă piesă va fi interpretată de Ema Gherganu și Stefania Alexa, ambele din Bacău. La secțiunea “Show”, grupul Bubbles de la Palatul Copiilor Vaslui va încerca să convingă juriul că merită premiul cel mare cu piesa pregătită de compozitorul vasluian având titlul “Vraja muzicii”, text Carmen Aldea Vlad. O altă piesă semnată Marcel Iorga și cântată de două fete din Oradea – Paula Doboș și Paula Andor -este intitulată „Chirițele”. La secțiunea „Interpretare” participă cu o piesă „Eu sunt Veronica”. Ca în fiecare an, compozitorul speră să se întoarcă acasă cu multe premii.

marcel iorga 2„Este cel mai important festival pentru copii, festival ce a fost pentru mine o rampă de lansare ca și compozitor. Sper să ia toți premii” a declarat Marcel Iorga.

Alin Bulboacă, profesor de canto la Palatul Copiilor, Vaslui va fi și el prezent la Festival susținându-și elevii din cadrul grupului Bubbles. Despre piesa „Vraja muzicii” spune că „este o piesă bună, cu diferite ritmuri, pe două, trei sau chiar patru voci”. Gândul cu care a plecat este desigur acela de a câștiga, însă rămâne de văzut.

Modest din fire, compozitorul Claudiu Bulete se arată un pic mai rezervat și spune că nu pornește niciodată cu gândul de a câștiga. Cu toate acestea, la ediția trecută a Festivalului, a câștigat trofeul „Mamaia Copiilor” cu melodia „Ardelean Show”, interpretată de o elevă din Cluj, Maria Ilinca Băcilă. Anul acesta este înscris la toate secțiunile participând cu o piesă la „Creație”, una la „Show” și două la „Interpretare”.

Festivalul „Mamaia copiilor” a ajuns la Ediția a XIV-a, devenind ca o legendă a muzicii, în fiecare an fiind prezenți foarte mulți artiști. Anul acesta, cei ce vor descoperi tinerele talente sunt directorul festivalului, Liviu Manolache, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor și directorul muzical al Festivalului, Viorel Gavrilă. Festivalul va fi transmis prin societățile de cablu în direct de NEPTUN TV și preluat de TVR 2. Gala Laureaților va fi pe 13 iulie, moment în care vom afla cu dacă reprezentanții județului se întorc acasă cu premii.

Trei nume importante din lumea muzicii vasluiene reprezintă județul la Festivalul Național de creație și interpretare „Mamaia Copiilor”, organizat în perioada 7-14 iulie, la Constanța. Compozitorul Marcel Iorga, profesorul de canto Alin Bulboacă și compozitorul Claudiu Bulete au plecat cu gânduri mărețe spre litoral, sperând să se întoarcă cu premii, ca în anii precedenți. Roxana NĂSTASĂ Marcel Iorga este consecvent, participând în fiecare an, începând din 2002, având de-a lungul timpului peste 16 piese în repertoriul Festivalului și primind numeroase premii. Anul acesta, intră în concurs cu piese la mai toate secțiunile din cadrul festivalului. La sectiunea “Creație”, vasluianul va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile