Home / World / Tătarii din Crimeea ACUZĂ Rusia că a ales politica de reprimare la adresa lor

Tătarii din Crimeea ACUZĂ Rusia că a ales politica de reprimare la adresa lor

Tătarii din Crimeea au acuzat joi Rusia că a ales politica de “reprimare” la adresa lor după alipirea, în martie, a acestei peninsule ucrainene. Refat Ciubarov, un lider tătar vizat de interdicția de intrare în Rusia, a acuzat FSB, serviciile rusești de securitate, că exercită presiuni asupra opozanților din Crimeea.

Dacă inițial Rusia a încercat să coopereze cu tătarii, minoritatea musulmană care reprezintă 12% din populația Crimeei, “astăzi, Kremlinul a ales un scenariu de reprimare”, a declarat liderul istoric al tătarilor și fostul disident Mustafa Djemilev în cursul unei conferințe de presă, la Kiev.

Djemilev și un alt lider tătar, Refat Ciubarov, sunt vizați de interdicții de intrare în Rusia, inclusiv în Crimeea, pentru următorii cinci ani.

Refat Ciubarov a acuzat FSB, serviciile rusești de securitate, că exercită presiuni asupra opozanților din Crimeea.

“Practic, orice persoană care adoptă o anumită poziție trebuie să aibă o întrevedere cu FSB”, a afirmat el.

După trei săptămâni de ocupație, Moscova a anexat în martie peninsula Crimeea în urma unui referendum considerat drept ilegal de către Kiev și comunitatea internațională.

Cei aproximativ 300.000 de tătari din Crimeea au boicotat pe larg referendumul și spun că se confruntă cu dificultăți după anexarea peninsulei la Rusia.

Într-un raport publicat în mai, ONU a denunțat “hărțuirea” și “persecuțiile” la adresa tătarilor din Crimeea, în mare parte ostili alipirii la Rusia.

Această comunitatea turcofonă a fost acuzată de colaborare cu Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și deportată în Asia Centrală, unde aproape jumătate din membrii săi au murit de foame și din cauza problemelor de sănătate.

Tătarii au început să se întoarcă în Crimeea în perioada lui Mihail Gorbaciov și au devenit cetățeni ucraineni după obținerea independenței Ucrainei, în 1991.

Sursa: mediafax.ro

Tătarii din Crimeea au acuzat joi Rusia că a ales politica de "reprimare" la adresa lor după alipirea, în martie, a acestei peninsule ucrainene. Refat Ciubarov, un lider tătar vizat de interdicția de intrare în Rusia, a acuzat FSB, serviciile rusești de securitate, că exercită presiuni asupra opozanților din Crimeea. Dacă inițial Rusia a încercat să coopereze cu tătarii, minoritatea musulmană care reprezintă 12% din populația Crimeei, "astăzi, Kremlinul a ales un scenariu de reprimare", a declarat liderul istoric al tătarilor și fostul disident Mustafa Djemilev în cursul unei conferințe de presă, la Kiev. Djemilev și un alt lider tătar, Refat…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: