Home » World » Kievul îndeamnă Consiliul European să condamne comportamentul Rusiei

Kievul îndeamnă Consiliul European să condamne comportamentul Rusiei

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a cerut duminică Consiliului European să condamne comportamentul Rusiei, pe care a acuzat-o că introduce ilegal în țara sa „material militar greu” și că „atacă poziții ale militarilor ucraineni”.

Poroșenko a abordat acest subiect în cursul unei convorbiri telefonice cu președintele în exercițiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit unui comunicat al președinției ucrainene. „În cursul acestei convorbiri, Petro Poroșenko a îndemnat Uniunea Europeană să emită o hotărâre în legătură cu trecerea ilegală de material militar greu prin frontiera ruso-ucraineană și cu atacul militarilor ruși asupra pozițiilor militare” ucrainene, potrivit unui comunicat al președinției. Un purtător de cuvânt al președinției ucrainene a afirmat că aceste acuzații nu se referă la anumite incidente recente, ci la „un ansamblu de fapte” survenite de la declanșarea conflictului cu separatiștii proruși din estul Ucrainei. Poroșenko i-a cerut interlocutorului său ca problema ucraineană să fie înscrisă pe ordinea de zi a viitorului Consiliu European din 16 iulie. Van Rompuy a dat asigurări că va respecta dorința părții ucrainene. Acuzațiile lui Poroșenko au loc în contextul escaladării tensiunii între Kiev și Moscova, diplomația rusă amenințând Ucraina cu „consecințe ireversibile”, după ce un tir în apropierea frontierei s-a soldat cu un mort în Rusia.

Kievul a dezmințit implicarea forțelor sale armate în acest incident.

Sursa: mediafax.ro

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a cerut duminică Consiliului European să condamne comportamentul Rusiei, pe care a acuzat-o că introduce ilegal în țara sa "material militar greu" și că "atacă poziții ale militarilor ucraineni". Poroșenko a abordat acest subiect în cursul unei convorbiri telefonice cu președintele în exercițiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, potrivit unui comunicat al președinției ucrainene. "În cursul acestei convorbiri, Petro Poroșenko a îndemnat Uniunea Europeană să emită o hotărâre în legătură cu trecerea ilegală de material militar greu prin frontiera ruso-ucraineană și cu atacul militarilor ruși asupra pozițiilor militare" ucrainene, potrivit unui comunicat al președinției. Un purtător de cuvânt al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: