Home » Social » Focar de infecție

Focar de infecție

Locuitul la bloc nu e un lucru tocmai comod. Dincolo de orgolii, personalități și grade de educație diferite, care mai pot fi trecute cu vederea, mizeria și riscul de îmbolnăviri nu pot fi acceptate. De nouă luni, locatarii scării B a blocului D5 din strada Vasile Pârvan, din Bârlad, sunt într-un stres continuu. De când vecina lor de la apartamentul 3 de la parter a căzut la pat, a intrat dihonia în bloc. Purici, păduchi, miros de urină și aurolac și zgomot cât încape – acestea sunt ingredientele ce le fac vecinilor viața un un calvar. Deși femeia, chipurile, este îngrijită de o persoană, vecinii spun că în apartament este o mizerie infernală.

De când vecina este imobilizată la pat, locatarii apartamentului 3 se înmulțesc pe zi ce trece. Pe lângă unele rude care s-au cuibărit aici, printre care și doi nepoți care se droghează, mai locuiesc, prin rotație, și alte persoane dubioase. Vin seara cu băutură și fac un scandal de nu te poți odihni. Despre mizerie, ce să mai spun? De nouă luni stau cu spray-uri de gândaci și purici la ușă și deratizez de fiecare dată când intru sau ies din casă”, a declarat vecinul de la apartamentul 4.

Și locatarii de la etaj sunt nemulțumiți. „Gândacii ne-au năpădit. Nu știm ce să mai facem. Veniți la mine și îmi veți da dreptate”, a spus un alt locatar al blocului. Pe lângă deranjul produs de zgomotul infernal din timpul nopții, dar chiar și din timpul zilei, pe lângă focarul de infecție care persistă de nouă luni, oamenii cred că apartamentul 3 ar fi și un loc unde s-ar practica prostituția. Oricum, casa femeii căzute la pat a devenit un loc unde promiscuitatea este cuvântul de oridne.

Locatarii au făcut sesizări la Direcția de Sănătate Publică, dar n-au primit până acum niciun răspuns, așa că se gândesc să sesizeze și Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bârlad. Vecinii se gândesc că proprietara, care este pe moarte, ar trebui să aibă parte de liniște, îngrijire și un tratament uman din partea rudelor care vor moșteni locuința. (Mihaela NICULESCU)

Locuitul la bloc nu e un lucru tocmai comod. Dincolo de orgolii, personalități și grade de educație diferite, care mai pot fi trecute cu vederea, mizeria și riscul de îmbolnăviri nu pot fi acceptate. De nouă luni, locatarii scării B a blocului D5 din strada Vasile Pârvan, din Bârlad, sunt într-un stres continuu. De când vecina lor de la apartamentul 3 de la parter a căzut la pat, a intrat dihonia în bloc. Purici, păduchi, miros de urină și aurolac și zgomot cât încape – acestea sunt ingredientele ce le fac vecinilor viața un un calvar. Deși femeia, chipurile, este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: