Home » Administratie » Lovitură de teatru în Consiliul Local Bârlad

Lovitură de teatru în Consiliul Local Bârlad

Ședința Consiliului Local (CL) Bârlad, de ieri, a fost scena unei lovituri de teatru cu accente caragialești. Regizorul a fost nimeni altul decât cel care lipsește de jumătate de an de la lucrările CL: medicul Octavian Marcu.

Regia sa din umbră a pus capăt în mod neașteptat circului pe care consilierii PSD l-au întreținut, în toată această perioadă de timp, prin refuzul de a lua act de demiterea doctorului, demitere generată de excluderea acestuia din PDL, după un scandal sexual cu o minoră.

Sătul, probabil, să-și vadă permanent numele în ziare după fiecare ședință în care grupul PSD lungea pelteaua, Octavian Marcu le-a anulat pesediștilor orice posibilitate de a se eschiva de la vot: le-a trimis autorităților locale o scrisoare prin care și-a anunțat el însuși demisia. Scrisoarea a fost făcută publică de primarul Constantin Constantinescu la finalul ședinței de ieri și a fost o surpriză pentru toți cei prezenți. Inclusiv pentru foștii colegi de partid ai doctorului, care părăsiseră sala fără să știe ce va urma. În consecință, ei au ratat șansa de a fi martori la „momentul istoric” prilejuit de învestirea în funcția de consilier municipal al colegului lor de partid, Andrei Huiban, și la depunerea de către acesta a jurământului.

Grupul PDL părăsise anterior sala de ședință pentru a le plăti pesediștilor cu aceeași monedă boicotarea timp de șase luni a proiectului de hotărâre privind demiterea lui Marcu. Ca urmare a plecării consilierilor PDL, șase proiecte de hotărâre care nu ar fi putut fi aprobate fără voturile a două treimi din totalul consilierilor au fost retrase de pe ordinea de zi.

„Am vrut să le demonstrăm celor de la PSD că nu doar ei pot lucra la mișto, nu doar ei au posibilitatea să șicaneze și să facă ce doresc. Am vrut să le arătăm că absența noastră le poate pricinui pierderi. Aceasta a fost o lecție pentru faptul că, pentru niște motive infantile, au ținut blocat un post de consilier atâta vreme”, a declarat pentru Est News consilierul Daniel Buzamăt, președintele PDL Bârlad.

Pedeliștii s-au gândit că proiectul de hotărâre privind demiterea lui Octavian Marcu, proiect care se afla printre ultimele poziții pe ordinea de zi, va avea aceeași soartă din ședințele anterioare, când pesediștii fie s-au abținut de la vor, fie au fugit efectiv din sala de ședință.

Numai că „pedeapsa” aplicată pesediștilor s-a întors și împotriva lor. Contrar așteptărilor, grupul PSD a decis să ia act de demisia lui Marcu, poate și pentru faptul că aceasta a venit direct din partea doctorului și nu mai era cale de întors. În consecință, Andrei Huiban, cel care i-a luat locul în consiliu, a fost învestit doar cu votul oponenților săi politici. (Simona MIHĂILĂ)

Ședința Consiliului Local (CL) Bârlad, de ieri, a fost scena unei lovituri de teatru cu accente caragialești. Regizorul a fost nimeni altul decât cel care lipsește de jumătate de an de la lucrările CL: medicul Octavian Marcu. Regia sa din umbră a pus capăt în mod neașteptat circului pe care consilierii PSD l-au întreținut, în toată această perioadă de timp, prin refuzul de a lua act de demiterea doctorului, demitere generată de excluderea acestuia din PDL, după un scandal sexual cu o minoră. Sătul, probabil, să-și vadă permanent numele în ziare după fiecare ședință în care grupul PSD lungea pelteaua,…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: