Home » National » PREMIERĂ: Înregistrarea discuției Băsescu-Ponta-Petrescu, publicată de către Președinție pentru a vedea cine minte: "Ați terminat Harvard, Oxford? Mă așteptam la argumente gen Roubini"

PREMIERĂ: Înregistrarea discuției Băsescu-Ponta-Petrescu, publicată de către Președinție pentru a vedea cine minte: "Ați terminat Harvard, Oxford? Mă așteptam la argumente gen Roubini"

Președinția a făcut publică înregistrarea discuției dintre președintele Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor Ioana Petrescu. Traian Băsescu a întrebat-o, luni, în consultările de la Cotroceni, pe Ioana Petrescu, ministrul de Finanțe, unde a terminat studiile, precizând că se aștepta de la aceasta la argumente gen Roubini, un economist care a terminat Harvardul, la fel ca și ea.

„Doamna ministru, se colectează suplimentar, din creșterea economică, atât? Dar bănuiesc că ați observat că Germania, Franța, Italia, au intrat în declin și asta ne va afecta ”, a spus Băsescu.

Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: „Un motiv în plus să relaxăm fiscal și să încurajăm firmele să angajeze și să investează mai mult”, a spus aceasta, vizibil emoționată.

„Doamnă, am zis că… Unde ați zis că ați terminat? La Harvard, la Oxford?”, i s-a adresat Băsescu.

„La Harvard”, a răspuns Petrescu.

„Roubini, economist de Harvard. Mă așteptam la argumente de genul lui”, i-a spus președintele ministrului de Finanțe.

Președintele Băsescu i-a mai spus ministrului Finanțelor, Ioana Petrescu, că argumentele acesteia în favoarea reducerii CAS sunt cele pe care le aduce orice parlamentar care nu știe despre ce este vorba.

Încă de la începutul discuției de la Cotroceni, șeful statului le-a reproșat premierului Victor Ponta și ministrului Finanțelor că nu au prevăzute surse din care să acopere „gaura” produsă de scăderea CAS cu 5% și a spus că văzute „tentativa de punere în dezbatere publică a noului Cod Fiscal”, care prevedea taxe suplimentare.

De asemenea, șeful statului a ținut să precizeze: „Nu țin să-l retrimit Parlamentului, că e o măsură bună pentru agenții economici”.

La rândul său, ministrul Finanțelor a susținut că „măsura CAS este extraordinar de bună și pentru mediul de afaceri, și pentru angajatori” și a trecut și prin Parlament.

„O susțin din tot sufletul. Nu va pune in pericol țintele bugetare de anul acesta”, a declarat Petrescu, invocând și existența unui studiu în acest sens. Când acesta i-a fost solicitat de șeful statului, nu l-a putut prezenta.

„Discutăm ca între oameni care știu despre ce vorbesc … sau…”, a replicat Traian Băsescu, adăugând: „Argumentele pe care mi le aduceți dumneavoastră sunt argumentele pe care le aduce orice parlamentar care nu știe despre ce este vorba”. El a ținut să precizeze că nu se adresează premierului.

Ministrul i-a dat asigurări că la elaborarea bugetului pe 2015, sursele de finanțare vor fi foarte clare.

Președinția a făcut publică luni înregistrarea discuției cu premierul și cu ministrul Finanțelor pe tema reducerii CAS, după ce Victor Ponta a spus că s-au certat, iar tonul șefului statului la adresa Ioanei Petrescu a fost „bădărănesc”.

Premierul Victor Ponta a declarat că președintele Traian Băsescu va face foarte bine dacă va publica înregistrarea discuției de luni, de la Cotroceni, adăugând că un președinte poate fi „un pic mai politicos” atunci când vorbește cu o doamnă, respectiv ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu.

„Eu cred că președintele țării, în general, când discută nu neapărat cu primul-ministru, ci cu ministrul de Finanțe, cu o doamnă, poate să fie un pic mai politicos”, a spus Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Președinția a făcut publică înregistrarea discuției dintre președintele Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor Ioana Petrescu. Traian Băsescu a întrebat-o, luni, în consultările de la Cotroceni, pe Ioana Petrescu, ministrul de Finanțe, unde a terminat studiile, precizând că se aștepta de la aceasta la argumente gen Roubini, un economist care a terminat Harvardul, la fel ca și ea. "Doamna ministru, se colectează suplimentar, din creșterea economică, atât? Dar bănuiesc că ați observat că Germania, Franța, Italia, au intrat în declin și asta ne va afecta ”, a spus Băsescu. Replica Ioanei Petrescu a venit imediat: "Un motiv în plus să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: