Home » Social » Actorul bârlădean Gruia Novac Jr. s-a dus la stele

Actorul bârlădean Gruia Novac Jr. s-a dus la stele

Șcena Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad s-a îmbrăcat în straie cernite: de acum înainte, scândura sa veche nu va mai simți pasul familiar al actorului Gruia Novac Jr. Cortina s-a lăsat în urma lui, după 19 ani în care a stat doar sus, spre a permite ropotele de apluze ale publicului care l-a admirat în zeci de roluri.

Gruia Novac Jr. avea doar 54 de ani și poate că, dacă boala necruțătoare nu l-ar fi răpus acum, ar fi avut șansa pe care orice artist și-o dorește cu ardoare – aceea de a închide ochii pe scenă.

Născut la 24 septembrie 1960 în Bârlad, era fiul renumitului profesor Gruia Novac. A făcut Facultatea de Litere, dar încă de atunci cocheta cu Teatrul Studențesc “Ludic” din Iași.

Ultimul rol al actorului a fost Străinul din piesa „Paparazzi sau Cronica unui răsărit de soare avortat”, în anul 2013.

„El era unul dintre actorii vechi și este o pierdere mare. Era un tip foarte glumeț și amuzant întotdeauna. Avea un spirt foarte ascuțit și era un om inteligent. S-a îmbolnăvit prin toamnă, iar în piesele în care trebuia să joace s-au făcut deja înlocuirile. Nu este ușor, pentru că era un om cu experiență”, a declarat Teodora Spînu, secretar literar la teatrul bârlădean.

Tatăl actorului este distrus de durere, dar și-a găsit puterea de a sta de vorbă cu reporterii Est News: „Mă doare, mă doare! Mă doare, nu știu cum să spun, dar mă doare. Avea doar 54 de ani, atât. E băiatul care îmi poartă numele. Când îl vedeam pe scenă simțeam o bucurie mare. Mă vedeam pe mine, pentru că eu am vrut să mă fac actor, dar nu m-a lăsat mama. A făcut cele mai minunate roluri, nimeni nu era ca el, a fost inegalabil”.

Gruia Novac Jr. a luat cu sine durerea adâncă ce i-a măcinat sufletul mulți ani din viața sa: aceea de a nu-și fi văzut fiica, singurul său copil, care trăiește în America, alături de mama ei, de aproape 15 ani.

Trupul neînsuflețit este depus la capela bisericii “Sfântul Ioan”, iar înmormântarea va avea loc joi, 17 iulie, la ora 10. Dumnezeu să-l ierte! (Beatrice ONIȚĂ)

Șcena Teatrului "Victor Ion Popa" din Bârlad s-a îmbrăcat în straie cernite: de acum înainte, scândura sa veche nu va mai simți pasul familiar al actorului Gruia Novac Jr. Cortina s-a lăsat în urma lui, după 19 ani în care a stat doar sus, spre a permite ropotele de apluze ale publicului care l-a admirat în zeci de roluri. Gruia Novac Jr. avea doar 54 de ani și poate că, dacă boala necruțătoare nu l-ar fi răpus acum, ar fi avut șansa pe care orice artist și-o dorește cu ardoare - aceea de a închide ochii pe scenă. Născut la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: