Home » Justitie » Ecaterina Safir i-a făcut un cadou 10 miliarde fiului său din bugetul Consiliului Județean

Ecaterina Safir i-a făcut un cadou 10 miliarde fiului său din bugetul Consiliului Județean

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au fost sesizați de inspectorii Agenției Naționale de Integritate cu privire la faptul că Ecaterina Safir, contabilul-șef al Consiliului Județean Vaslui, a semnat două contracte de lucrări în favoarea firmei SC Conbetas SRL, al cărui acționar și administrator este fiul său, Ciprian Safir. Cele două contracte au valoare totală de peste 10 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA.

Alex SAVA

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unui conflic de interese în ceea ce-o privește pe Ecaterina Safir, contabilul-șef al Consiliului Județean Vaslui. Ea a semnat două contracte de lucrări pentru firma SC Conbetas SRL, unde fiul ei, Ciprian Safir, este administrator și asociat. Conform inspectorilor ANI, cele două contracte au o valoare totală 854.650 lei, la care se adaugă TVA aferentă de 178.114 lei.

Astfel, Ecaterina Safir a încălcat dispozițiile art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una din următoarele situații (…) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice; În cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult trei zile de la data luării la cunoștință”.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Ecaterina Safir a infracțiunii de conflict de interese, pedepsită de art. 301 din Codul Penal al României cu până la cinci ani de închisoare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au fost sesizați de inspectorii Agenției Naționale de Integritate cu privire la faptul că Ecaterina Safir, contabilul-șef al Consiliului Județean Vaslui, a semnat două contracte de lucrări în favoarea firmei SC Conbetas SRL, al cărui acționar și administrator este fiul său, Ciprian Safir. Cele două contracte au valoare totală de peste 10 miliarde de lei vechi cu tot cu TVA. Alex SAVA Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unui conflic de interese în ceea ce-o privește pe Ecaterina Safir, contabilul-șef al Consiliului Județean Vaslui. Ea a semnat două contracte de lucrări…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: