Home » World » Israelul va intensifica operațiunile militare în Fâșia Gaza, anunță Benjamin Netanyahu

Israelul va intensifica operațiunile militare în Fâșia Gaza, anunță Benjamin Netanyahu

Israelul este nevoit să extindă și să intensifice operațiunile militare în Fâșia Gaza, în contextul în care mișcarea islamistă Hamas respinge armistițiul, afirmă premierul Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

„O soluție diplomatică ar fi fost mai bună, iar noi am încercat să adoptăm această opțiune prin acceptarea propunerii de armistițiu făcută de Egipt”, a spus Netanyahu.

„Dar Hamas nu ne-a lăsat altă opțiune decât să extindem și să intensificăm campania militară”, a subliniat Netanyahu. Un civil israelian a murit, marți după-amiază, după ce a fost rănit într-un atac cu rachetă la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza, Cabinetul israelian de securitate urmând să se reunească la ora 21.00 pentru a stabili extinderea operațiunilor militare împotriva Hamas. Este vorba de primul deces înregistrat în Israel după lansarea operațiunii antipalestiniene Protective Edge (Limita Protectoare). Bilanțul raidurilor aeriene israeliene în Fâșia Gaza este de cel puțin 192 de morți.

Sursa: mediafax.ro

Israelul este nevoit să extindă și să intensifice operațiunile militare în Fâșia Gaza, în contextul în care mișcarea islamistă Hamas respinge armistițiul, afirmă premierul Benjamin Netanyahu, citat de AFP. "O soluție diplomatică ar fi fost mai bună, iar noi am încercat să adoptăm această opțiune prin acceptarea propunerii de armistițiu făcută de Egipt", a spus Netanyahu. "Dar Hamas nu ne-a lăsat altă opțiune decât să extindem și să intensificăm campania militară", a subliniat Netanyahu. Un civil israelian a murit, marți după-amiază, după ce a fost rănit într-un atac cu rachetă la frontiera dintre Israel și Fâșia Gaza, Cabinetul israelian de securitate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: