Home » Social » Unde se joacă copiii noștri?

Unde se joacă copiii noștri?

Nu avem locuri amenajate pentru copii și adolescențI, în schimb, ne putem lăuda cu cluburi pentru pensionari și multă liniște într-un oraș unde, singurul loc de joacă pentru copii rămâne spațiul din jurul blocului.

Alexandru CROITORU

La Vaslui, zona despre care autoritățile spun că e destinată adolescenților sau copiilor mai mari de patru ani e ocupată, în special, de autoturismele școlilor de șoferi, pe post de poligon. Zona este cea din fața Sălii Sporturilor, iar plimbatul cu bicicleta sau datul pe role în acel loc se poate transforma într-o tragedie. Alternativa? Este una singură, dar care trebuie suportată de către vecini deoarece copiilor le mai rămâne drept loc de joacă spațiul din fața blocului (acolo unde el există).

Ce avem, în schimb și cu asta chiar de putem lăuda? Cluburi pentru pensionari. Locuri special amenajate, îngrijite, curate, în care, pensionarii vasluieni pot sta liniștiți, fără să fie deranjați de nimeni. Ba mai mult. De liniște se pot bucura și în Piața Civică și în Parcul Copou. Ba mai mult, se discută despre posibilitatea achiziționării unității militare și a terenului aferent, de către Primăria Vaslui, locație unde ar urma să se amenajeze un centru de care ar beneficia tot pensionarii.

Ioan Stamate, liderul sindicatului pensionarilor vasluieni a găsit, până la urmă, o soluție salvatoare. Dacă tot e vacanță, de ce să nu deschidem porțile școlilor? Au terenuri de sport și destul spațiu pentru a fi tranformat în loc de joacă, de dat cu rolele sau de plimbat cu bicicleta.

“Cred că nu sunt singurul care se plânge de gălăgia pe care o fac copii care se joacă în fața blocului. Cred că o soluție pentru rezolvarea problemei ar reprezenta-o curțile școlilor și liceelor din oraș. Acolo se pot juca chiar șI sub supraveghere”, e de părere Stamate.

Poate că reprezintă o soluție acest lucru. În aceste condiții rămâne de văzut dacă autoritățile vor accepta, cine îi va supraveghea și pe banii cui.

Nu avem locuri amenajate pentru copii și adolescențI, în schimb, ne putem lăuda cu cluburi pentru pensionari și multă liniște într-un oraș unde, singurul loc de joacă pentru copii rămâne spațiul din jurul blocului. Alexandru CROITORU La Vaslui, zona despre care autoritățile spun că e destinată adolescenților sau copiilor mai mari de patru ani e ocupată, în special, de autoturismele școlilor de șoferi, pe post de poligon. Zona este cea din fața Sălii Sporturilor, iar plimbatul cu bicicleta sau datul pe role în acel loc se poate transforma într-o tragedie. Alternativa? Este una singură, dar care trebuie suportată de către…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: