Home » Justitie » "Vacanța în siguranță"

"Vacanța în siguranță"

În perioada vacanței, polițiștii de la Serviciul Rutier, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au demarat o campanie de prevenire a victimizării minorilor „Vacanța în siguranță”. Oamenii legii s-au întâlnit cu elevi din municipiile Vaslui și Huși la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” și la Asociația „Congregația Părintelui Morinello”, pentru a le adresa recomandări și sfaturi legate de petrecerea timpului liber în mod plăcut și fără incidente prin care, să intre în conflict cu legea. Întrucât vacanța de vară presupune mai mult timp liber pentru elevi, deplasarea acestora în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mari fără supraveghere, circulație mai intensă pe drumurile publice, toate acestea pot genera o creștere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracțiuni. De aceea, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au demarat campania de prevenire, pentru a discuta despre pericolele la care se expun uneori tinerii și modalitățile de a le evita. Astfel, elevii au fost îndemnați la alegeri sănătoase în viață și la alternative de petrecere a timpului liber într-un mod constructiv.

Alte aspecte despre care polițiștii le-au vorbit copiilor au fost răspunderea penală a minorilor, rolul anturajului în viața unui tânăr și alegerile făcute sub presiunea grupului de prieteni care uneori îl pot pune în pericol. De asemenea, ei le-au adresat sfaturi utile pentru petrecerea vacanței de vară în siguranță, și anume să nu adreseze cuvinte jignitoare pentru că acestea duc la conflicte și violență, să nu-și facă singuri dreptate, lovind adversarii, să evite persoanele irascibile și puse pe ceartă, să nu se deplaseze la ore târzii în locuri întunecoase, să nu poarte la ei obiecte de valoare și să nu accepte compania unor persoane străine. (Roxana NĂSTASĂ)

În perioada vacanței, polițiștii de la Serviciul Rutier, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și specialiștii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au demarat o campanie de prevenire a victimizării minorilor "Vacanța în siguranță". Oamenii legii s-au întâlnit cu elevi din municipiile Vaslui și Huși la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” și la Asociația „Congregația Părintelui Morinello”, pentru a le adresa recomandări și sfaturi legate de petrecerea timpului liber în mod plăcut și fără incidente prin care, să intre în conflict cu legea. Întrucât vacanța de vară presupune mai mult timp liber pentru elevi, deplasarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: