Home » Invatamant » S-au ocupat toate clasele la Liceul „Eminescu”

S-au ocupat toate clasele la Liceul „Eminescu”

Prima etapă a repartizării computerizate a elevilor în licee s-a încheiat miercuri. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad și-a completat toate clasele a IX-a cuprinse în planul de școlarizare.

„Față de anul trecut, avem mai mult cu 28 de elevi în clasele a IX-a, ceea ce înseamnă 363 de elevi și implicit 13 clase a IX-a, cu una mai mult decât anul trecut”, a declarat Gheorghe Pricop, directorul liceului.

În planul de școlarizare a liceului nu au apărut profiluri noi. Există două clase cu profilul Matematică – Informatică, cinci de științe ale naturii, două de Filologie, două de științe sociale, o clasă de Turism și una cu profil economic.

Pentru că repartizarea computerizată a luat în calcul nota de admitere dar și opțiunile elevului, au ajuns la profilul Mate – Info și elevi cu note foarte mici, sub 5 chiar.

„În afară de câțiva elevi de la profilul Matematică – Informatică, toți ceilalți au medii peste 5. La Matematică – Informatică avem patru medii sub 5, cea mai mică fiind de 3,54, a unui elev provenit de la școala «Manolache Kostache Epureanu», iar cea mai mare, la același profil – 9,31, a unei eleve de la o școală din Vaslui. Cea mai mare medie cu care s-a intrat în clasa a IX-a, la liceul nostru, este de 9,45, obținută de un elev provenind de la școala «Stroe S. Belloescu» (nr.10) din Bârlad”, a mai spus directorul instituției.

Ieri a început și înscrierea la licee a celor repartizați. Până pe data de 25 iulie inclusiv, elevii trebuie să depună dosarele cu actele necesare. Reprezentanții secretariatelor le atrag elevilor și părinților asupra corectitudinii actelor pe care urmează să le depună. Asta pentru că, deși nu a trecut decât o zi, aceștia se confruntă cu probleme cum ar fi lipsa ștampilei și a semnăturii directorului școlii. (Mihaela NICULESCU)

Prima etapă a repartizării computerizate a elevilor în licee s-a încheiat miercuri. Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad și-a completat toate clasele a IX-a cuprinse în planul de școlarizare. „Față de anul trecut, avem mai mult cu 28 de elevi în clasele a IX-a, ceea ce înseamnă 363 de elevi și implicit 13 clase a IX-a, cu una mai mult decât anul trecut”, a declarat Gheorghe Pricop, directorul liceului. În planul de școlarizare a liceului nu au apărut profiluri noi. Există două clase cu profilul Matematică - Informatică, cinci de științe ale naturii, două de Filologie, două de științe sociale,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: