Home » Invatamant » Așa profesori, așa elevi

Așa profesori, așa elevi

Rezultatele examenului de definitivat din județul Vaslui oglindesc perfect situația dezastruoasă de la bacalaureat.

Dacă în urmă cu două săptămâni elevii vasluieni își așteptau cu sufletul la gură rezultatele la examene, sâmbătă, a venit rândul profesorilor care au susținut examenul de definitivat. Puțin peste jumătate din cei 166 de candidați din județul Vaslui au promovat.

Concret, 85 de candidați din cei 166 care au susținut definitivatul au luat examenul, promovabilitatea fiind de 51,20%, înainte de contestații.

Cinci candidați au reușit să promoveze examenul cu nota 10, la polul opus aflandu-se opt cadre didactice care au reușit ”performanța” să ia note cuprinse între 2,60 și 3,95.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. Dintre candidații care au promovat examenul, cinci au obținut note de 10, alți 15, note între 9 și 9,99. Cele mai multe note (65) au fost cuprinse între 8 și 8,99.

Examenul de definitivat este obligatoriu pentru cadrele didactice cu minim un an vechime în învățământ. Cei care au o vechime de cinci ani, nu mai pot rămâne titulari la catedră dacă nu promovează examenul. (Daniela PORUMB)

Rezultatele examenului de definitivat din județul Vaslui oglindesc perfect situația dezastruoasă de la bacalaureat. Dacă în urmă cu două săptămâni elevii vasluieni își așteptau cu sufletul la gură rezultatele la examene, sâmbătă, a venit rândul profesorilor care au susținut examenul de definitivat. Puțin peste jumătate din cei 166 de candidați din județul Vaslui au promovat. Concret, 85 de candidați din cei 166 care au susținut definitivatul au luat examenul, promovabilitatea fiind de 51,20%, înainte de contestații. Cinci candidați au reușit să promoveze examenul cu nota 10, la polul opus aflandu-se opt cadre didactice care au reușit ”performanța” să ia note…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Mi se pare cam sever titlul articolului. In definitiv media 8 nu este chiar asa de mica.

%d blogeri au apreciat: