Home » Administratie » Controale și sute de amenzi date de FISC

Controale și sute de amenzi date de FISC

Al doilea trimestru al acestui an a adus “pradă bogată” organelor fiscal de control. Activitățile specific de control desfășurate de aceștia au vizat combaterea fraudelor privind TVA aferentă operațiunilor intracomuntare, modul de calculare, evidențiere, calculare și virare a sumelor aferente către bugetul de stat.

Au fost efectuate un număr total de 187 de inspecții fiscal din care 118 au vizat persoanele juridice și 69 contribuabili persoane fizice. Tot în aceeași periodă, au mai fost efectuate 124 de controale inopinante și au fost stabilite obligații suplimentare în valoare de 21.208.000 lei. De asemenea, au fost aplicate 105 amenzi contraveneționale, fiecare în cuantum de 1.000 de lei.

Pe lângă aceste controale și amenzi, au mai fost transmise către parchet sau poliție nouă sesizări penale, din care opt pentru persoane juridice și una pentru persoane fizice.

Valoarea totală a prejudiciului creat a fost de 16.675.000 de lei, din care 11.000 de lei, personae fizice.

Un exemplu în acest sens este legat de un agent economic, cu obiect de activitate “intermedieri în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse chimice pentru industrie” care a efectuat tranzacții economice considerate fictive, deoarece nu aveau la bază documentele justificative, nu a înregistrat în evidența contabilă toate veniturile aferente, a întocmit declarații fiscal și dcontrui de TVA eronate, nedeclarând tot TVA-ul colectat. Astfel, au fost stabilite de către cei de la Fisc, obligații suplimentare de plată la bugetul de stat în sumă de 11.952.000 de lei, reprezentând diferențe de TVA (4.301.000 lei), diferențe de impozit pe profit în sumă de 3.530.000 lei, impozit dividend în sumă de 2.176.000 lei, precum și penalități și dobânzi de întârziere în sumă de 1.945.000 lei. (A.C.)

Al doilea trimestru al acestui an a adus “pradă bogată” organelor fiscal de control. Activitățile specific de control desfășurate de aceștia au vizat combaterea fraudelor privind TVA aferentă operațiunilor intracomuntare, modul de calculare, evidențiere, calculare și virare a sumelor aferente către bugetul de stat. Au fost efectuate un număr total de 187 de inspecții fiscal din care 118 au vizat persoanele juridice și 69 contribuabili persoane fizice. Tot în aceeași periodă, au mai fost efectuate 124 de controale inopinante și au fost stabilite obligații suplimentare în valoare de 21.208.000 lei. De asemenea, au fost aplicate 105 amenzi contraveneționale, fiecare în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile