Home » Social » O înmormântare țigănească a blocat circulația la Bârlad

O înmormântare țigănească a blocat circulația la Bârlad

Un cortegiu funerar format din zeci de oameni și coloane interminabile de mașini a paralizat timp de câteva ore circulația rutiera în mai multe zone din Bârlad. Țiganii au dus la groapă o adolescentă de 15 ani care s-a întors în sicriu din Spania, după ce s-a lovit cu capul de o piscina.

O înmormântare țigănească a paralizat, de-a dreptul, circulația rutieră din Bârlad. Timp de câteva ore bune, în mai multe zone din oraș, pe traseul către Cimitirul Eternitatea, traficul a suferit blocaje serioase care au necesitat intervenția mai multor agenți de la Poliția Rutieră. Imensului cortegiu funerar, format din zeci de țigani și nesfârșite coloane de mașini, i se alătura la fiecare colț de stradă alți și alți etnici, veniți la eveniment, cu alaiul de puradei.

Țiganii conduceau pe ultimul drum o adolescentă de 15 ani. Aceasta se afla în Spania împreună cu soțul ei și în urma unui accident tragic, s-a întors acasă în sicriu. Se pare că fata a alunecat la piscină și s-a lovit la cap de marginea bazinului. Detaliile nefericitei povești, precum și vârsta fetei au fost elemente de maximă curiozitate pentru consângenii ei. În ciuda faptului că nu toți o cunoșteau, ei nu au putut rezista ispitei de a i se alatura cu mic cu mare pe ultimul drum.

În drumul către cimitir, la fiecare intersecție cortegiul era întâmpinat de polițiștii, avertizați prin stații despre blocajele din circulație pe care le aducea cu sine apropierea convoiului. Într-adevăr, intersecțiile au devenit reale capcane pentru șoferi, care nu știau cum să se strecoare prin coloana de autoturisme (străine!) care o însoțeau pe tânără și care se întindea pe o distanță de circa un kilometru. Conducătorii auto asistau neputincioși la acest fenomen.

În plus, străzile, trotuarele s-au transformat într-un curcubeu frumos colorat și, în cea mai mare parte, vesel și gălăgios. Erau însă destui care nu se sfiau să plângă în gura mare, deși nu toți o cunoșteau pe fata moartă.

„Am crezut că e o răscoală când am văzut atâția oameni, dar apoi am văzut sicriul. Dumnezeu să o ierte! Nu asistăm în fiecare zi la astfel de blocaje”, a spus un trecător, îngrozit de marea de oameni și mașini.

De asemenea, nici magazinele nu au scăpat de aglomerație, mulți dintre cei care făceau parte din cortegiu s-au oprit pentru o mică gustare, sau pentru a se hidrata.

Răpuși de căldură, o parte din țigani au ales să se așeze pe iarbă, la un colț de umbră, iar unii au renunțat să mai meargă până la cimitir. (F.R.)

Un cortegiu funerar format din zeci de oameni și coloane interminabile de mașini a paralizat timp de câteva ore circulația rutiera în mai multe zone din Bârlad. Țiganii au dus la groapă o adolescentă de 15 ani care s-a întors în sicriu din Spania, după ce s-a lovit cu capul de o piscina. O înmormântare țigănească a paralizat, de-a dreptul, circulația rutieră din Bârlad. Timp de câteva ore bune, în mai multe zone din oraș, pe traseul către Cimitirul Eternitatea, traficul a suferit blocaje serioase care au necesitat intervenția mai multor agenți de la Poliția Rutieră. Imensului cortegiu funerar, format…

Review Overview

User Rating: 3.22 ( 7 votes)

About Mihai Vasile