Home » Invatamant » Adeverințele de bac, refuzate de universitățile din străinătate

Adeverințele de bac, refuzate de universitățile din străinătate

Absolvenții de clasa a XII-a din acest an au fost nevoiți să se înscrie la facultate cu adeverințe în locul diplomelor care să ateste promovarea examenului de maturitate. Asta pentru că Ministerul Învățământului a sistat colaborarea cu firma Romdidac, care a deținut monopol asupra realizării diplomelor de bacalaureat și a celor universitare.

Deși cei de la Minsterul Învățământului au promis că nu vor exista probleme atunci când elevii se vor înscrie la facultate, unele univeristăți au respins dosarele românilor pentru că nu aveau diplomă. Este cazul universităților din Germania care nu au acceptat adeverința în locul diplomei, punând în dificultate elevii care au învățat mult pentru a ajunge acolo. Astfel, din cauza unui sistem “nătâng” cei care nu sunt acceptați, vor fi nevoiți să mai aștepte un an până când vor avea diplomele în original și se vor putea înscrie la facultate. (Roxana NĂSTASĂ)

Absolvenții de clasa a XII-a din acest an au fost nevoiți să se înscrie la facultate cu adeverințe în locul diplomelor care să ateste promovarea examenului de maturitate. Asta pentru că Ministerul Învățământului a sistat colaborarea cu firma Romdidac, care a deținut monopol asupra realizării diplomelor de bacalaureat și a celor universitare. Deși cei de la Minsterul Învățământului au promis că nu vor exista probleme atunci când elevii se vor înscrie la facultate, unele univeristăți au respins dosarele românilor pentru că nu aveau diplomă. Este cazul universităților din Germania care nu au acceptat adeverința în locul diplomei, punând în dificultate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: