Home / Sanatate / Dezinteres pentru cardul european de sănătate

Dezinteres pentru cardul european de sănătate

În decursul luni iunie, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui 290 de vasluieni au solicitat obținerea unui card european de sănătate. În lunile precedente au fost eliberate 218 carduri, respectiv 208. Conform cifrelor oferite de conducerea CJAS Vaslui, numărul total al cardurilor eliberate de la începutul anului este de 1.218. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost 1.280 de doritori, se observă o scădere a numărului de persoane interesate de acest card.

Cardul european de sănătate permite posesorului accesul la servicii medicale pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene. Serviciile medicale acordate nu trebuie să depășească ceea ce este necesar din punct de vedere medical în timpul sederii temporare, acestea accordânduse în conformitate cu legislația statului membru în care se deplasează titularul cardului. Mai trebuie stiut că acest card nu acoperă situațiaîn care persoana asigurată se seplasează într-un stat membru având ca scop bebeficierea de tratament medical. (Andrei STESCU)

În decursul luni iunie, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui 290 de vasluieni au solicitat obținerea unui card european de sănătate. În lunile precedente au fost eliberate 218 carduri, respectiv 208. Conform cifrelor oferite de conducerea CJAS Vaslui, numărul total al cardurilor eliberate de la începutul anului este de 1.218. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost 1.280 de doritori, se observă o scădere a numărului de persoane interesate de acest card. Cardul european de sănătate permite posesorului accesul la servicii medicale pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene. Serviciile medicale acordate…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

CL Vaslui acordă Spitalului Județean de Urgență un ajutor financiar de 500.000 de lei

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: