Home » Administratie » Un nou consilier pentru rromi

Un nou consilier pentru rromi

Neculai Dragomir l-a înlocuit pe Alexandru Buruiană în funcția de consilier în relația cu autoritățile locale

Primăria Bârlad a angajat un nou consilier pentru rromi, după un an în care postul a fost liber. De la 1 iulie, cel care a luat “gestiunea” problemelor rromilor este Neculai Dragomir, desemnat de Partida Rromilor. Dragomir a deținut funcția de prim-vicepreședinte al Partidei Rromilor Bârlad, acum fiind vicepreședinte.

Postul devenise vacant în urma pensionării lui Alexandru Buruiană.

„Timp de un an și o lună, de când fostul consilier Buruiană s-a pensionat pe caz de boală, a trebuit ca eu să intermediez probleme rromilor. A fost greu, dar pentru că, nu știu din ce cauză, primăria a tergiversat atât de mult angajarea unui expert pe probleme de rromi, n-am avut de ales”, a spus Sorin Răducanu, președintele Partidei Rromilor Bârlad.

El are numai cuvinte de laudă la adresa noului consilier, despre care afirmă că este un om serios, muncitor, a lucrat 30 de ani în fabrică, știe problemele comunității rrome, cu atât mai mult, cu cât locuiește în cartierul Podeni.

O singură dorință mai are noul consilier înainte de a lua în piept problemele etniei: un biroul al lui.

„Pentru că problemele sunt diverse, iar aglomerația devine de cele mai multe ori un stres în plus, cred că voi găsi înțelegere la domnul primar pentru repartizarea unui spațiu în care să amenajăm un birou separat, cum am avut odată. Consilierul Dragomir își desfășoară activitatea într-un birou al Direcției de Asistență Socială, împreună cu angajați ai acesteia, iar relațiile cu cetățenii nu decurg așa cum ar trebui, din cauza aglomerației și a diversității de cereri”, a mai precizat Sorin Răducanu.(Mihaela NICULESCU)

Neculai Dragomir l-a înlocuit pe Alexandru Buruiană în funcția de consilier în relația cu autoritățile locale Primăria Bârlad a angajat un nou consilier pentru rromi, după un an în care postul a fost liber. De la 1 iulie, cel care a luat “gestiunea” problemelor rromilor este Neculai Dragomir, desemnat de Partida Rromilor. Dragomir a deținut funcția de prim-vicepreședinte al Partidei Rromilor Bârlad, acum fiind vicepreședinte. Postul devenise vacant în urma pensionării lui Alexandru Buruiană. „Timp de un an și o lună, de când fostul consilier Buruiană s-a pensionat pe caz de boală, a trebuit ca eu să intermediez probleme rromilor.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: