Home » National » Cresc contribuțiile la sănătate?

Cresc contribuțiile la sănătate?

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că vor crește contribuțiile de sănătate.

Contribuția pentru asigurările de sănătate ar putea crește până la 14 la sută, o discuție în acest sens având loc cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, care au considerat că o astfel de măsură este „esențială și justificată”, a declarat luni secretarul de stat din MS Dorel Săndesc, în cadrul unei conferințe organizate de mediafax.ro.

 Economistul Mircea Coșea a declarat la Realitatea TV că măsura nu e corectă. „Ceea ce se întâmplă acum este urmarea unei politici de 20 de ani. Nu s-a găsit modelul unui sistem medical eficient. Banii sunt dați pe pensii și se iau înapoi pe taxe”, a spus Coșea la Realitate TV.
Secretarul de stat a precizat că la nivelul Ministerului Sănătății există discuții privind posibilitatea majorării contribuției pentru asigurările de sănătate, fără ca până acum să existe o decizie în acest sens.

 „A fost o discuție privind analiza sistemului de sănătate. Nu este un obiectiv sau o măsură stabilită de Guvern. Au fost discuții globale. Nu avem o discuție sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discuție în perspectivă și merită făcută, după părerea mea”, a spus secretarul de stat, la conferința de presă dedicată Zilei Internaționale de Luptă împotriva Hepatitei, organizată de Mediafac în parteneriat cu Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO).

Dorel Săndesc a adăugat că discuția din Guvern privind reducerea CAS a venit și pe fondul unei „frici de noi taxe”.

 „Am văzut sondaje în care oamenii pun pe primul loc sănătatea, fiind de acord să plătească mai mult. Discuția e necesară și am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem să o avem. Părerea mea e că ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru că această contribuție este la nivel standard în UE, 13,5-14 la sută”, a mai spus Săndesc.

 Secretarul de stat a precizat că la discuțiile cu oficialii FMI au participat și reprezentanți ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Agenției Naționale a Medicamentului și ai Ministerului de Finanțe.

 Întrebat care a fost poziția FMI, secretarul de stat a răspuns: „Nu s-au opus, chiar au apreciat, considerând că este justificată.”

Sursa: money.ro

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că vor crește contribuțiile de sănătate. Contribuția pentru asigurările de sănătate ar putea crește până la 14 la sută, o discuție în acest sens având loc cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, care au considerat că o astfel de măsură este "esențială și justificată", a declarat luni secretarul de stat din MS Dorel Săndesc, în cadrul unei conferințe organizate de mediafax.ro.  Economistul Mircea Coșea a declarat la Realitatea TV că măsura nu e corectă. "Ceea ce se întâmplă acum este urmarea unei politici de 20 de ani. Nu s-a găsit modelul unui sistem medical eficient. Banii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: