Home » Justitie » Crimă sângeroasă la Ivești – Ucis cu zeci de lovituri de coasă

Crimă sângeroasă la Ivești – Ucis cu zeci de lovituri de coasă

Un tânăr din Ivești a fost căsăpit de un grup de consăteni, care l-au tăiat cu coasa și l-au înțepat cu furcile până ce și-a dat duhul. Loviturile animalice au continuat minute în șir chiar și după ce tânărul nu a mai mișcat. El sărise în apărarea fratelui său și a iubitei acestuia, care au scăpat ca prin minune de „coasa morții”. Ei au ajuns de urgență la spital – el cu tăieturi adânci de cinci centimetri în zona capului, ea cu degetele atârnand de piele și cu piciorul străpuns de vârful coasei, care i-a intrat pe o parte și i-a ieșit pe cealaltă.

Simona MIHĂILĂ

Comuna Ivești a fost gazda unui scenariu sângeros, rupt parcă din Răscoala de la 1907, duminică noaptea, când un tânăr de 23 de ani a fost măcelărit cu coase, furci și bâte de un grup de consăteni. Totul s-a petrecut sub ochii îngroziți ai mai multor oameni, care nu au putut decât să privească înlemniți de spaimă, cum băiatul își dădea duhul întins la pământ, în timp ce sângele îi curgea șuvoaie prin răni. Prezența oamenilor nu i-a intimidat pe agresori. Ei loveau cu sete în trupul prăbușit pe asfalt, minute în șir chiar și după ce acesta nu a mai mișcat.

Andrei Aurel Dinu a căzut victimă furiei animalice a consătenilor săi, o dată cu fratele său, în apărarea căruia sărise, și a iubitei acestuia. Aceștia din urmă au reușit să scape din ghearele morții cu răni cumplite, pentru care a fost necesar transportul imediat la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad: el – cu zeci de tăieturi adânci de până la cinci centimetri în zona capului; ea – cu o coapsă străpunsă de lama coasei, care i-a intrat pe o parte și a ieșit pe cealaltă, și cu două degete atârnând de piele.

Poveste morbidă de iubire

Amănuntele acestei crime înfiorătoare au în centru o poveste de iubire cu mai mulți băieți și o singură fată, poveste din care nu lipsește gelozia și dorința de răzbunare.

Marinela Huzună, de 23 de ani, este iubita lui Manole Dinu, fratele tânărului ucis. În trecut, ea fusese în relații cu doi din grupul agresorilor: Florin Năstasă și Gabriel Caloianu.

Legătura cu Florin o încheiase în urmă cu mai bine de un an, după care a intrat în vorbă cu Gabriel, de care s-a despărțit acum circa cinci luni. Mama fetei spune că a răsuflat ușurată când Marinela a terminat-o cu Gabriel Caloianu, deoarece tatăl acestuia făcuse închisoare ani mulți pentru crimă și nu-i venea bine deloc să-și dea fata pe mâna „unui fiu de criminal”.

Gabriel nu s-a împăcat deloc cu gândul despărțirii, motiv pentru care, o vreme după asta, i-a ieșit Marinelei de câteva ori în cale, cerându-i socoteală. A devenit de-a dreptul furibund după ce a aflat că fosta lui iubită a intrat în relație cu Manole.

„Și-a pus în cap să se răzbune de când a aflat. L-a așteptat pe Florin Năstasă să se întoarcă din străinătate și cred că au pus totul la punct ca să ne-o plătească mie și Marinelei”, este de părere Manole.

Tânărul crede că tot ce s-a petrecut duminică noapte este rezultatul unui plan diabolic, prestabilit, ale cărei ține erau el și Marinela, nicidecum fratele său, despre care crede că a murit nevinovat. Acum, după groaznica nenorocire este și mai convins.

Urlete, furci, coase, sânge și moarte

Duminică, în jurul orei 9 seara, Marinela, Manole și Adrian au plecat cu căruța de la casa fetei, spre cea a fraților Dinu.

„La un moment dat, ne-am pomenit pe urmele noastre cu o căruță în care se aflau cinci sau șase bărbați. Era întuneric, nu i-am recunoscut pe toți, dar tot am reușit să-i văd pe patru dintre ei: Gabriel Caloianu, frații Florin și Ionuț Năstasă și Mircea Albu. Mai erau unul sau doi, dar nu îmi dau seama cine. Încercau să ne ajungă și urlau toți la noi să ne oprim și ne amenințau că ne omoară”, a povestit Manole Dinu pentru Est News.

Atât tânăra, cât și iubitul își amintesc că, întorcând capul în spate, i-au văzut pe urmăritori cum agitau furci, coase, topoare, bâte. Răcneau înfiorător stârnind câinii în ogrăzile cufundate în întuneric și scoțând oamenii la ferestre și la porți, speriați de larma care tulbura liniștea nopții.

„Am încercat să nu-i băgăm în seamă, dar când ne-am dat seama că nu e glumă am dat bice calului. Marinela a început să țipe și ea de spaimă. Am fost nevoiți să încetinim ca să facem loc unei ambulanțe care trecea prin sat. A fost momentul în care ne-au sărit în față și nu am mai avut unde să fugim”, povestește fratele tânărului ucis.

Împresurați din toate părțile, tinerii au căzut pradă violenței animalice. Tot ce-și mai amintesc din acele clipe îngrozitoare este setea cu care agresorii loveau în stânga și în dreapta orbește și cum încercau în zadar să se ferească. Manole a sărit să o apere pe Marinela, iar Adrian s-a pus drept zid între brutele înarmate și fratele său. O lovitură de coasă l-a doborât într-o clipă. Manole și-a apucat fratele de picioare și l-a târât în încercarea de a-l scoate din lamele coselor și colții furcilor. O lovitură de bâtă l-a pus și pe el l-a pământ. A devenit incoștient pentru câteva clipe. Când a deschis ochii și-a văzut fratele iarăși în mijlocul agresorilor. Trupul era plin de sânge și nu mai mișca. Cu toate acestea, agresorii continuau să lovească.

„Dădeau în el. Dădeau cu coasa, cu furca, cu ce apucau. Au dat până s-au săturat. Adi nu mai mișca, dar ei tot dădeau și urlau ca fiarele”, povestește îndurerat Manole.

Marinela, pe de altă parte, s-a apărat cum a putut. Plină de sânge, cu două dintre degete atârnând doar de piele, cu coapsa străpunsă de tăișul coasei, a reușit să sară peste gard în cea mai apropiată curte. De acolo, adunându-și ultimele puteri a dat telefon la 112.

Agresorii, arestați

În aproximativ o oră, locul groazei s-a umplut de oameni ai legii plus echipajul Ambulanței care se afla chiar în Ivești în acel moment, pentru un alt caz. Trupul neînsuflețit al lui Adrian Dinu a fost ridicat și transportat la Vaslui pentru necropsie. Agresorii, la rândul lor, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca anchetatorii să solicite instanței eliberarea unor mandate preventive pentru 30 de zile. Ieri, au fost audiați continuu timp de peste șase ore de către Alice Ruja, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

O mamă sfâșiată de durere

Ieri, acasă la Adrian Dinu era jale. Întreaga familie aștepta, încremenită sosirea cadavrului tânărului. Mama lui era împietrită de durere. Urletele sale spărgeau în răstimpuri liniștea satului. Copilul ei preferat, „cuminte și gospodar ca o fată” nu mai era. Îl jelea rememorând mai ales ultimele două zile, când dragul ei băiat făcea parcă numai a rău: asculta muzica la maximum, fără să o audă pe mama lui care-l tot îndemna să dea sonorul mai mic.

„Vino, Adi, mama acasă, să dai muzica cât vrei tu de tare, mamă! Vino, mamă, să faci ce vrei tu! Numai vino, dragul mamei!”, urla femeia doborâtă de crâncena durere.

Un tânăr din Ivești a fost căsăpit de un grup de consăteni, care l-au tăiat cu coasa și l-au înțepat cu furcile până ce și-a dat duhul. Loviturile animalice au continuat minute în șir chiar și după ce tânărul nu a mai mișcat. El sărise în apărarea fratelui său și a iubitei acestuia, care au scăpat ca prin minune de "coasa morții". Ei au ajuns de urgență la spital - el cu tăieturi adânci de cinci centimetri în zona capului, ea cu degetele atârnand de piele și cu piciorul străpuns de vârful coasei, care i-a intrat pe o parte și…

Review Overview

User Rating: 3.53 ( 6 votes)

About Mihai Vasile

5 comments

  1. Ionut Postolache

    bagamias pl in ei de criminali astea trebuie omorati si ei dar in chinuri sincer ! nu cu 7 ani de puscarie dar pe baiat il aduce cineva in viata in 7 ani

  2. In astfel de cazuri ar trebui promulgata legea condamnarii la moarte. scaunul electric sau injectia letala. Nu poti omora cu salbaticie un om sa faci 13-14 ani de puscarie din 20 la care esti condamnat,si apoi sa te consideri achitat. Viata pentru viata,asta e pedeapsa!

  3. moarte criminalilor

    moarte criminalilor..arsi pe rug in fata comunitatiii

  4. Nu am cumvinte mi se rupe sufletul pentru mama lui adi e de strigat la cer ce se intampla in lumea asta sper sa putrezeasca in puscarie acei ucigasiiii si inca nu e deajuns e cea mai mare durere sa iti inmormantezi propriu copil nu e corect dc el condoleante familiei dinu …….ramas bun copil frumos sper ca acolo sus sa iti fie bn o sa ne fie dor de tine ………..

  5. Cu taranii la bautura nu te pui!