Home » Sport » O sportivă bărlădeancă a făcut istorie

O sportivă bărlădeancă a făcut istorie

Altleta Mihaela Petrea s-a clasat a 16-a la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori 1 din SUA.

Daniela PORUMB

Atleta Mihaela Petrea de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad a reprezentat Bârladul la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori 1 din SUA. Aceasta a reușit să se claseze pe locul 16 mondial. Sportiva nu este la prima reușită, în 2013 aceasta devenind, pentru prima dată, campioană balcanică. Atunci ea s-a clasat pe locurile 5, 7 și 10 la Campionatul European de Atletism.

Mihaela a intrat în concurs cu al 39-lea timp din 43 de participanți.

Lucian Bolgar, antrenorul fetei, spune cu un mare regret că Mihaela nu a reușit să se califice în finala 15, doar câteva sutimi despărțind-o de marea finală. Însă e mândru că a reprezentat cu succes Bârladul, clubul și România.

„Ținând cont că, în general, atletele din Africa domină aceste competiții consider că Mihaela ne-a reprezentat cu succes. Nu s-a calificat în finală, dar, pentru noi, ea a făcut istorie. Bârladul trebuie să fie mândru! Aceasta nu s-a lăsat copleșită de emoția primei participări la o competiție de anvergură și a dat tot ce a putut. La anul, va trece la Tineret, unde sperăm să obțină rezultate cel puțin la fel de bune. Cred ca sportiva aceasta va face performanță și va ajunge pe cele mai mari trepte ale competitiilor internaționale”, a menționat ntrenorul Lucian Bolgar.

Mihaela Petrea face performanță de cinci ani și își dorește să urce din ce în ce mai sus. Pentru a veni la antrenamente aceasta face naveta de la Perieni. Pe lângă talent, are o mare ambiție și determinare de a fi din ce în ce mai bună.

Antrenorul campioanei vorbește cu tristețe că acești copii nu sunt recompensați în niciun fel: „E mai greu să faci un copil să muncească fără să știe că primește o recompensă. În schimb Mihaela, deși nu are o situație foarte bună, a muncit și continuă să muncească cu speranța că va ajunge pe trepte cât mai înalte”.

Altleta Mihaela Petrea s-a clasat a 16-a la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori 1 din SUA. Daniela PORUMB Atleta Mihaela Petrea de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad a reprezentat Bârladul la Campionatul Mondial de Atletism pentru Juniori 1 din SUA. Aceasta a reușit să se claseze pe locul 16 mondial. Sportiva nu este la prima reușită, în 2013 aceasta devenind, pentru prima dată, campioană balcanică. Atunci ea s-a clasat pe locurile 5, 7 și 10 la Campionatul European de Atletism. Mihaela a intrat în concurs cu al 39-lea timp din 43 de participanți. Lucian Bolgar, antrenorul fetei, spune cu…

Review Overview

User Rating: 4.75 ( 2 votes)

About Mihai Vasile