Home » Social » Rolul animalelor in arta (P)

Rolul animalelor in arta (P)

Inca din epoca preistorica animalele au reprezentat subiecte de inspiratie pentru artisti. Daca la inceput imaginile animalelor erau scrijelite pe peretii pesterilor cu diverse obiecte ascutite, pe urma, dupa ce tehnicile artistilor au devenit tot mai complexe, animalele au fost ilustrate de catre talentati pictori, sculptori, graficieni etc.

Articolul de fata isi doreste sa urmareasca parcursul ilustrarii animalelor in arta si sa evidentieze rolul acestora ca si sursa de inspiratie pentru numerosi artisti. Pentru a vedea o galerie impresionanta de picturi cu animale online, click aici.

Dar, pana sa ajungem la rolul animalelor in arta contemporana, haideti sa privim putin spre trecut si sa vedem daca aceste subiecte erau importante si pentru artistii de demult. Iata care a fost decursul acestui tip de arta de-a lungul istoriei:

– Oamenii preistorici isi desenau pesterile cu diverse desene si picturi care ilustrau animale

– In Epoca de Piatra, primitivii isi decorau pesterile cu imaginile animalelor pe care le-au vanat pentru a se hrani

– Oamenii din Egiptul Antic isi alegeau multi zei cu capete de animale

– Multe exemple de arta tribala de pe toate continentele combina caracteristicile umane cu cele ale unor animale, simbolizand astfel legatura stransa dintre om si natura

– In Evul Mediu, artistii isi decorau manuscrisele medievale cu bestii mitice, animale comune care luau simbolistici secrete.

– In secolul al XVII-lea scenele de vanatoare ilustrau viata dramatica si lupta dintre oameni si bestii

– Artistii secolului al XVII-lea celebrau frumusetea naturii si puterea impresionanta a animalelor in habitatele lor naturale

– In secolul al XIX-lea, artistii victorieni pictau in imagini sentimentale animalele lor de companie sau cele de curte.

– In secolul al XX-lea, artistii explorau tot regnul animal si chiar “inventau” cateva specii proprii.

Acestea fiind spuse, va invit sa vedeti realismul care se practica astazi in picturile cu animale. Click aici pentru a vedea pe onlinearts.ro categoria de picturi cu animale.

Inca din epoca preistorica animalele au reprezentat subiecte de inspiratie pentru artisti. Daca la inceput imaginile animalelor erau scrijelite pe peretii pesterilor cu diverse obiecte ascutite, pe urma, dupa ce tehnicile artistilor au devenit tot mai complexe, animalele au fost ilustrate de catre talentati pictori, sculptori, graficieni etc. Articolul de fata isi doreste sa urmareasca parcursul ilustrarii animalelor in arta si sa evidentieze rolul acestora ca si sursa de inspiratie pentru numerosi artisti. Pentru a vedea o galerie impresionanta de picturi cu animale online, click aici. Dar, pana sa ajungem la rolul animalelor in arta contemporana, haideti sa privim putin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile