Home » Justitie » Patroana Vascar rămâne după gratii

Patroana Vascar rămâne după gratii

Aseară, magistrații Tribunalului Vaslui au respins cererea de eliberare sub control judiciar a Gabrielei Ciuburciu și-a lui Iuliu Cepoi, arestați pentru fraudă cu fonduri europene.

Alexandru Croitoru

Gabriela Ciuburgiu , patroana societății comerciale Vascar SA, și Iuliu Cepoi, directorul societății, rămân după gratii. Ieri, magistrații Tribunalului Vaslui au respins cererea apărătorilor acestora de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu și control judiciar.

Cei doi sunt acuzați de luare de mită, înșelăciune în convenții cu urmări deosebit de grave, două infracțiuni de spălare de bani și complicitate a infracțiunea de spălare de bani, folosire sau prezentare de documente și declarații false, care au avut ca rezultat obținerea pe dendrept de fonduri europene.

Conform rechizitoriului, Gabriela Ciuburciu ar fi primit cu titlul de mită suma de 185.550 de lei de la reprezentanții unei societăți comerciale italiene pentru a achiziționa de la acestea diverse uttilaje, printre care și o linie de producere a conservelor.

„În cursul anului 2006, SC Vascar SA, societate comercială cu obiect de activitate fabricarea produselor din carne, a devenit beneficiara unor fonduri europene acordate prin programul SAPARDîn vederea punerii în practică a unui proiect ce vizează modernizarea fabricii de produse din carne a societății comerciale. În contextul derulării acestui proiect, în perioada 2005 – 2006, inculpata Ciuburciu Gabriela, în calitate de acționar majoritar și director general al SC Vascar SA, cu sprijinul altor persoane învinuite în acest dosar penal, s-a implicat în fraudarea procedurilor de achiziții efectuate”, au precizat anchetatorii. Alături de Gabriela Ciuburciu și Iuliu Cepoi, în dosar mai apar Florina Șușu, Mihaela Laura Popa, Daniel Cucu, Loredana Otilia Romete, Cristain Ștefan Mihăescu, Alexandru Viorel Ciuburciu, Flavian Augustin Mirea, toți având calitatea de inculapați.

Aseară, magistrații Tribunalului Vaslui au respins cererea de eliberare sub control judiciar a Gabrielei Ciuburciu și-a lui Iuliu Cepoi, arestați pentru fraudă cu fonduri europene. Alexandru Croitoru Gabriela Ciuburgiu , patroana societății comerciale Vascar SA, și Iuliu Cepoi, directorul societății, rămân după gratii. Ieri, magistrații Tribunalului Vaslui au respins cererea apărătorilor acestora de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu cea de arest la domiciliu și control judiciar. Cei doi sunt acuzați de luare de mită, înșelăciune în convenții cu urmări deosebit de grave, două infracțiuni de spălare de bani și complicitate a infracțiunea de spălare de bani, folosire sau…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: