Home » Justitie » Procurorul Șelaru rămâne după gratii

Procurorul Șelaru rămâne după gratii

Reținut duminică de către procurorii DNA pentru trafic de influență, procurorul criminalist Vasile Șelaru a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Arestarea lui Șelaru va crea probleme și Parchetului vasluian, care a rămas acum cu un singur procurer criminalist.

Alexandru CROITORU

Luni seara, magistrații Curții de Apel Iași au decis ca procurorul Vasile Șelaru, reținut duminică seara de către DNA pentru trafic de influență, să rămână după gratii. Șelaru a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, după o ședință ce a durat aproape jumătate de zi.

Procurorul vasluian a fost arestat deoarece este suspect că a primit bani șI o vacanță pe litoralul românesc, în schimbul promsiunii ca va intervene pe lângă magistrațI bârlădeni șI cei ai Curții de Apel Iași în vederea soluționării favorabile a unor dosare. În rechizitoriu se arată faptul că Șelaru a luat de la o persoană suma de 13.000 de lei sub formă de împrumut și, după trei săptămâni, a restituit doar 5.000 de lei, diferența fiind păstrată pentru continuarea demersurilor. Apoi, procurorul criminalist vasluian a lăsat impresia că poate influența un aunmit ofițer de poliție din cadrul IPJ Vaslui care ar fi trebuit să soluționize favorabil o avizare a unei firme de pază. șI pentru care a cerut 700 de lei. După această isparvă, două zile mai târziu, Vasile Șelaru a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror bârlădean care supraveghea cercetările într-un dosar penal, iar pentru aceasta a acceptat cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc.

Reținut duminică de către procurorii DNA pentru trafic de influență, procurorul criminalist Vasile Șelaru a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Arestarea lui Șelaru va crea probleme și Parchetului vasluian, care a rămas acum cu un singur procurer criminalist. Alexandru CROITORU Luni seara, magistrații Curții de Apel Iași au decis ca procurorul Vasile Șelaru, reținut duminică seara de către DNA pentru trafic de influență, să rămână după gratii. Șelaru a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, după o ședință ce a durat aproape jumătate de zi. Procurorul vasluian a fost arestat deoarece este suspect că a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: