Home » National » Un român a fost împușcat mortal de un polițist în apropiere de Paris

Un român a fost împușcat mortal de un polițist în apropiere de Paris

Un cetățean român a fost împușcat mortal, marți seara, de un polițist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună franceză situată la distanța de 19 kilometri sud-est de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro.

Marți seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbați „în stare de ebrietate și destul de enervați au cauzat neplăceri” pe o stradă din Montgeron, a declarat o sursă apropiată anchetei.

La fața locului s-au deplasat polițiști municipali, dar luând în considerare agresivitatea celor trei bărbați, a fost chemată o echipă a poliției naționale. Doi dintre bărbați au acceptat să se supună instrucțiunilor poliției, însă al treilea a refuzat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a îndreptat amenințător către un polițist, „ținând în mână o sticlă spartă”, a precizat sursa citată, adăugând că polițistul l-a împușcat pe acest bărbat.

Victima, un cetățean român, în vârstă de 42 de ani, rezident în Franța, a decedat pe loc. Ceilalți doi bărbați au fost reținuți și plasați sub arest. Inspecția generală a poliției naționale (IGPN) a fost sesizată.

Potrivit însă cotidianului Le Parisien, incidentul a avut loc în jurul orei 20.00 (21.00, ora României), iar românul împușcat de polițist avea 41 de ani.

Sursa: mediafax.ro

Un cetățean român a fost împușcat mortal, marți seara, de un polițist, în timpul unui control de identitate în Montgeron, o comună franceză situată la distanța de 19 kilometri sud-est de Paris, relatează cotidianul francez Le Figaro. Marți seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbați "în stare de ebrietate și destul de enervați au cauzat neplăceri" pe o stradă din Montgeron, a declarat o sursă apropiată anchetei. La fața locului s-au deplasat polițiști municipali, dar luând în considerare agresivitatea celor trei bărbați, a fost chemată o echipă a poliției naționale. Doi dintre bărbați au acceptat să se…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: