Home / Social / Amendați de OJPC

Amendați de OJPC

Controalele efectuate de către inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui au scos la iveală nereguli la agenții economici verificați. Au fost aplicate 39 de amenzi, iar valoarea acestora s-a ridicat la 34.000 de lei.

În perioada 14-25 iulie, au fost efectuate 83 de acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorului. Dintre acestea, 74 au fost acțiuni tematice și nouă acțiuni au fost verificări ca urmare a reclamațiilor primite. Bilanțul controalelor arată astfel: mărfuri oprite temporar de la comercializare în valoare de 10.978 de lei și mărfuri în valoare de 217 lei au fost scoase definitiv din circuitul comercial.

Deficiențele constatate au făcut referire la faptul că au fost găsite la comercialziare preparate culinare fără a se putea afce dovada încadrării în gradul limită a datei de consum, au mai fost depistați agenți economici care vindeau preparate culinare fără a avea autorizație de funcționare pentru asemenea activități. De asemenea, au fost găsite articole de pescuit (lansete și mulinete) care nu aveau certificate de garanție și instrucțiuni de utilizare redactate în limba română și momeli cu termenul de valabilitate expirat. (A.C.)

Controalele efectuate de către inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui au scos la iveală nereguli la agenții economici verificați. Au fost aplicate 39 de amenzi, iar valoarea acestora s-a ridicat la 34.000 de lei. În perioada 14-25 iulie, au fost efectuate 83 de acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecția consumatorului. Dintre acestea, 74 au fost acțiuni tematice și nouă acțiuni au fost verificări ca urmare a reclamațiilor primite. Bilanțul controalelor arată astfel: mărfuri oprite temporar de la comercializare în valoare de 10.978 de lei și mărfuri în valoare de 217 lei au fost scoase definitiv…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: