Home » Justitie » Cât pe ce să fie păcălit de 22.000 de lei prin metoda „accidentul”

Cât pe ce să fie păcălit de 22.000 de lei prin metoda „accidentul”

Un bărbat din municipiul Vaslui era cât pe ce să fie păcălit cu 22.000 de lei de un individ ce a apelat la cunoscuta metodă „accidentul”.

Victima a primit un telefon de la un bărbat ce s-a dat drept fiu lui și acesta i-a spus că a provocat un accident de circulație în municipiul Bârlad. Acuzând dureri de cap și că ar avea un moment de amnezie, pretinsul fiu a cerut numărul de mobil părinților pentru ca discuția să continue acolo. Telefonic, acesta a cerut 22.000 de lei pentru a se împăca cu victima accidentului și astfel polițiștii să nu mai continue cercetările, iar pentru a intra în posesia banilor, acesta si-a chemat victima la Bârlad, rugându-o să nu sune numărul fiului adevărat, pentru că telefonul i-ar fi fost luat de polițiști.

În timp ce bărbatul se deplasa, împreună cu soția lui spre Bârlad pentru a aduce banii ceruți, au fost contactați de adevăratul lor fiu, care le-a explicat că nu a fost implicat în niciun accident de circulație.

Polițiștii atrag atenția ca vasluienii să nu mai dea curs unor astfel de scenarii puse la cale de infractori. De la începutul lunii iunie și până acum, au fost primite 25 de sesizări privind astfel de fapte de înșelăciune. În cazul relatat mai sus infractorul s-a dat drept fiul victimei, dar au fost și cazurri în care indivizii s-au recomandat drept avocați și și-au arătat disponibilitatea de a le acorda asistență în soluționarea accidentului în care a fost implicată o rudă. Alte situați întâlnite au fost cele în care celui apelat i s-a cerut să cumpere cartele telefonice și să comunice codurile de reîncărcare. Prin acest fel, un bărbat de 63 de ani, din Vaslui, a fost țepuit de 980 de lei. De obicei, acești infractori își aleg drept victime persoane în vârstă, vulnerabile, ușor de impresionat, care au membri de familie în străinătate și care dețin bani la domiciliu. (A.C.)

Un bărbat din municipiul Vaslui era cât pe ce să fie păcălit cu 22.000 de lei de un individ ce a apelat la cunoscuta metodă „accidentul”. Victima a primit un telefon de la un bărbat ce s-a dat drept fiu lui și acesta i-a spus că a provocat un accident de circulație în municipiul Bârlad. Acuzând dureri de cap și că ar avea un moment de amnezie, pretinsul fiu a cerut numărul de mobil părinților pentru ca discuția să continue acolo. Telefonic, acesta a cerut 22.000 de lei pentru a se împăca cu victima accidentului și astfel polițiștii să nu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile