Home » National » Directorul Administrației Naționale "Apele Române" și-a dat demisia

Directorul Administrației Naționale "Apele Române" și-a dat demisia

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Vasile Pintilie, a anunțat, miercuri seară, că își depune demisia de onoare din funcție, demersul venind după ce, potrivit unor surse oficiale, premierul Victor Ponta a cerut înlocuirea lui.

„În contextul evenimentelor de astăzi (miercuri – n.r.), Vasile Pintilieanunță că își depune demisia de onoare, din funcția de director general al Administrației Naționale ‘Apele Române’, funcție pe care o deținea din anul 2012″, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de instituție.

Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), aflat la acest moment în concediu, au declarat miercuri după-amiază, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Solicitarea de demitere a lui Vasile Pintilie a fost adresată ministrului Mediului, în subordinea căruia funcționează instituția. Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situații de urgență, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.

După mediatizarea informației privind cererea lui Ponta, directorul de la „Apele Române” l-a sunat pe premier și l-a informat că a coordonat, prin telefon, întreaga activitate a instituției în timpul inundațiilor.

Purtătorul de cuvânt al ANAR, Ana-Maria Agiu, a declarat, tot pentru MEDIAFAX, că directorul instituției a vorbit la telefon cu premierul și i-a prezentat activitatea sa de la debutul inundațiilor.

Agiu a precizat că Vasile Pintilie, care este în concediu de la începutul săptămânii, a coordonat, prin telefon, toate activitățile desfășurate de ANAR în această perioadă, fără a se deplasa la fața locului.

Pintilie nu a precizat dacă premierul i-a comunicat, la finalul discuției, ceva legat de schimbarea sa din funcție.

Un număr de 1.184 persoane au fost evacuate de la producerea inundațiilor și 99 de locuințe au fost distruse, la care se adaugă alte 168 locuințe avariate și 2.003 case inundate, a anunțat ministrul de Interne, vicepremierulGabriel Oprea, la comandamentul pentru situații de urgență de la Guvern.

El a mai precizat că inundațiile au afectat până în prezent, la nivel național, 223 anexe gospodărești, care au fost distruse, și 185 unități administrativ-teritoriale.

Au fost afectate 7 drumuri naționale, pe porțiuni ce însumează 1,5 kilometri, 37 drumuri județene pe o distanță totală de 88,7 kilometri și 39 drumuri comunale pe porțiuni totale de 239 kilometri.

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu pentru județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeași oră. În cele trei județe va ploua torențial și se vor cumula local cantități de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat și izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, județele Timiș, Hunedoara, Gorj, Vâlcea și Olt vor fi, de joi, ora 03.00, până vineri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi și vijelii. În aceste județe vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 de litri pe metru pătrat și izolat 50 de litri pe metru pătrat.

Sursa: mediafax.ro

Directorul general al Administrației Naționale "Apele Române", Vasile Pintilie, a anunțat, miercuri seară, că își depune demisia de onoare din funcție, demersul venind după ce, potrivit unor surse oficiale, premierul Victor Ponta a cerut înlocuirea lui. "În contextul evenimentelor de astăzi (miercuri - n.r.), Vasile Pintilieanunță că își depune demisia de onoare, din funcția de director general al Administrației Naționale 'Apele Române', funcție pe care o deținea din anul 2012", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de instituție. Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului Administrației Naționale "Apele Române" (ANAR), aflat la acest moment în concediu, au declarat miercuri după-amiază, pentru MEDIAFAX, surse…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: