Home » Social » Oportunitate pentru persoanele cu dizabilități

Oportunitate pentru persoanele cu dizabilități

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Bârlad (CSRNA), componentă funcțională a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, anunță derularea proiectului „Calculatorul: accesibilitate, informație, comunicare pentru pesroanele cu dizabilități” ce se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Proiectul este în parteneriat cu Asociația Ateliere Fără Frontiere – ASSOCLIC, care a oferit cu titlu gratuit șase calculatoare și se adresează persoanelor adulte cu dizabilități din municipiul Bârlad. Prin intermediul acestuia se urmărește creșterea calității vieții sociale a persoanelor adulte cu dizabilități, prin oferirea unor servicii IT accesibile, flexibile și adaptate nevoilor acestora. Aceste persoane vor fi sprijinite să-și dezvolte abilitățile de utilizare în mod corespunzător a calculatorului, să-și dezvolte capacitățile de relaționare, socializare prin intermediul calculatorului/internetului, să-și dezvolte sentimentul utilității și al apartenenței la un grup. De asemenea, se urmărește scăderea gradului de dependență a persoanelor cu dizabilități față de o altă persoană, prin dezvoltarea unor deprinderi de viață independentă, a autonomiei personale, a abilităților practice, creșterea stimei de sine, diminuarea sentimentului de abandon și izolare. Totodată, persoanele cu dizabilități cu drept de muncă vor fi sprijinite să se integreze pe piața muncii, având acces prin intermediul calculatorului la informație și la locurile de muncă vacante. (Roxana NĂSTASĂ)

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Bârlad (CSRNA), componentă funcțională a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, anunță derularea proiectului "Calculatorul: accesibilitate, informație, comunicare pentru pesroanele cu dizabilități" ce se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Proiectul este în parteneriat cu Asociația Ateliere Fără Frontiere – ASSOCLIC, care a oferit cu titlu gratuit șase calculatoare și se adresează persoanelor adulte cu dizabilități din municipiul Bârlad. Prin intermediul acestuia se urmărește creșterea calității vieții sociale a persoanelor adulte cu dizabilități, prin oferirea unor servicii IT accesibile, flexibile și adaptate nevoilor acestora. Aceste persoane…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: