Home » Justitie » Adrian Dinu, tânărul omorât în Ivești, înmormântat în costum de mire

Adrian Dinu, tânărul omorât în Ivești, înmormântat în costum de mire

Aurel Adrian Dinu, tânărul din Ivești, în vârstă de 23 de ani, care a fost omorât cu sălbăticie de trei consăteni pentru simplul motiv că a sărit în apărarea fratelui său și a iubitei acestuia, a fost înmormântat, ieri. Întreaga comună a ieșit din încremenirea în care șocul a aruncat-o duminică noaptea, atunci când Adi a lui Dinu a fost măcelărit cu zeci de lovituri de coasă și bătut cu sălbăticie cu furci și bâte minute întregi, chiar și după ce și-a dat ultima suflare.

Simona MIHĂILĂ

Toată lumea din Ivești, de la copii până la bătrâni, a lăsat ieri baltă toate muncile câmpului pentru a-l conduce la groapă pe flăcăul care nu a mai apucat să se însoare, dar care a intrat în pământ îmbrăcat în costum de mire.

Ceremonia de înhumare a început la ora 13, însă lumea, îmbrăcată frumos și cu lumânări în mână, a început să sosească în bătătura familiei Dinu cu trei-patru ore mai devreme.

Aici, de duminică plânge și pământul. Dar, mai tare decât oricine, cu sufletul ca rana vie, jelește mama lui Adrian. Femeia se zbate, se frânge și se izbește de ziduri și de garduri urlând necontenit, chemându-și copilul ca și cum acesta ar trăi.

Băiatul ei cel milos, cel bun, cel harnic, cel vesel, copilul ei cu toată viața înainte e una cu ființa ei. Puțin mai lipsea să-l ia în brațe din coșciug și să arate lumii întregi mândrețea de băiat pe care brutele pe care le-a ospătat și le-a găzduit în casa ei l-au sfârtecat fără nicio milă.

Mama, sfrâșiată de durere, căuta în fiecare fotografie a băiatului o fărâmă de viață, o mișcare, un gest care să o scoată din coșmar, care să-i arate că iadul în care se zbate de trei zile e ireal. Alerga ca nebună de la un om la altul, cu speranța ilogică că cineva îi va spune că băiatul ei trăiește.

Adrian Dinu a fost omorât cu sălbăticie într-o încăierare în care a încercat să-și apere fratele, Manole, și pe iubita acestuia. Cei patru consăteni care se fac vinovați de această crimă și care sunt, momentan, în arest, plănuiseră, se pare, de multă vreme această răfuială, din gelozie. Iubita fratelui lui Adrian avusese, în trecut, relații cu doi dintre cei patru agresori. Aceștia nu se puteau împăca cu gândul că fata se iubește acum cu altul. A fost amenințată, după cum chiar ea spune, de mai multe ori. Dar nici ea, nici actualul iubit, adică fratele lui Adrian, nu au crezut că setea de răzbunare va duce la o asemenea tragedie.

În noaptea crimei, ea se afla în căruță alături de Manole și de Adrian, când s-au trezit pe urmele lor cu agresorii. Aceștia erau înarmați cu coase, furci, bâte și urlau ca sălbaticii în timp ce proferau amenințări cu moartea. În cinci minute, totul s-a transformat într-un tablou al goazei: Adrian a căzut mort, Manole a fost lovit cu coasa în cap până ce și-a pierdut conștiența, iar fata a scăpat cu fuga, dar nu înainte ca tăișul coasei să-i străpungă coapsa dreaptă și să-i taie două degete în așa fel încât mai atârnau doar de piele, atunci când a ajuns la spital.

Pe site-ul publicației noastre, www.estnews.ro, puteți viziona mai multe fotografii și înregistrări video realizate de reporterii noștri în ziua înmormântării lui Adrian Dinu.

Aurel Adrian Dinu, tânărul din Ivești, în vârstă de 23 de ani, care a fost omorât cu sălbăticie de trei consăteni pentru simplul motiv că a sărit în apărarea fratelui său și a iubitei acestuia, a fost înmormântat, ieri. Întreaga comună a ieșit din încremenirea în care șocul a aruncat-o duminică noaptea, atunci când Adi a lui Dinu a fost măcelărit cu zeci de lovituri de coasă și bătut cu sălbăticie cu furci și bâte minute întregi, chiar și după ce și-a dat ultima suflare. Simona MIHĂILĂ Toată lumea din Ivești, de la copii până la bătrâni, a lăsat ieri…

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 6 votes)

About Mihai Vasile

5 comments

  1. Didita Gheltu

    Doamne, ce tragedie! Sa-i intareasca D-zeu dar e cumplit de greu…..De aceea era buna pedeapsa cu moartea pt criminali…..fara mila asa cum au dat ei ….pt ca puteau fi mai multi morti….

  2. acesti oameni nu au ce cauta intr-o comunitate

  3. ar trebui cautati si sa intri toti la racoare pe viata

  4. asa ceva nu e posibil,in ce tzara traim?atit de mizerabila a devenit societatea incat de omorim intre noi?groaznic….

%d blogeri au apreciat: