Home » Sanatate » Județul Vaslui nu mai are vaccinuri contra hepatitei B

Județul Vaslui nu mai are vaccinuri contra hepatitei B

Peste 300 de bebeluși din județul Vaslui nu au fost imunizați împotriva hepatitei de tip B pentu că la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu se mai găsește nici un vaccin antihepatic.

Toate matermitățile din județ au epuizat vacinul care ar fi trebuit administrat nou-născuților în primele ore de după naștere.

Autoritățile sanitare au anunațat Ministerul sănătăți despre această situație.

“În informarea primită de la Ministerul Sănătății la sfârșitul lunii iunie, se precizează că până la data de 31.07 2014 se estimează că vor fi achiziționate vaccinurile HB pediatric și BCG, urmând ca ulterior să fie livrate către DSP” a declarant Mihaela Topliceanu purtător de cuvânt DSP Vaslui.

Autoritătile spun că întârzierea livrării vaccinurilor se datorează lipsei acestora de pe piață și că bebelușii vor fi vaccinați prin intermediul medicilor de familie la o dată care va fi anunțată ulterior. (Andrei STESCU)

Peste 300 de bebeluși din județul Vaslui nu au fost imunizați împotriva hepatitei de tip B pentu că la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu se mai găsește nici un vaccin antihepatic. Toate matermitățile din județ au epuizat vacinul care ar fi trebuit administrat nou-născuților în primele ore de după naștere. Autoritățile sanitare au anunațat Ministerul sănătăți despre această situație. “În informarea primită de la Ministerul Sănătății la sfârșitul lunii iunie, se precizează că până la data de 31.07 2014 se estimează că vor fi achiziționate vaccinurile HB pediatric și BCG, urmând ca ulterior să fie livrate către DSP”…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: