Home » Sanatate » Posibil focar de hepatită A la Băcești

Posibil focar de hepatită A la Băcești

Medicii vasluieni suspectează existența unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniș, comuna Băcești. După ce boala a fost confirmată serologic în cazul unei persoane Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a început o investigațiile în satul Păltiniș. Un număr de 11 persone sunt suspectate de infectare cu hepatită virală acută, fiind internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Din localitatea cu pricina au fost vaccinate 21 de persoane dintre care 5 adulți șI 16 copii. În acelașI timp, au fost luate spre analiză probe de apă din trei surse publice și se așteapă rezultatele.

Conducerea DSP Vaslui a recomandat factorilor responsabili din cadrul Primăriei Băcești dezinfectarea surselor de apă și a latrinelor, au făcut educație sanitară cetățenilor și a pus la dispozitia locuitorilor din satul afectat soluție colorigenă pentru dezinfectarea veselei.

Localitatea Păltiniș are un număr de aproximativ 300 de locuitori. (Andrei STESCU)

Medicii vasluieni suspectează existența unui focar de hepatită A în localitatea Păltiniș, comuna Băcești. După ce boala a fost confirmată serologic în cazul unei persoane Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a început o investigațiile în satul Păltiniș. Un număr de 11 persone sunt suspectate de infectare cu hepatită virală acută, fiind internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Din localitatea cu pricina au fost vaccinate 21 de persoane dintre care 5 adulți șI 16 copii. În acelașI timp, au fost luate spre analiză probe de apă din trei surse publice și se așteapă rezultatele.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: