Home » Sanatate » Al cui este cabinetul de medicină legală de la Bârlad?

Al cui este cabinetul de medicină legală de la Bârlad?

Articolul cu titlul „La Bârlad nu se mai fac expertize medico-legale”, publicat în ediția de vineri a ziarului nostru, a născut controverse. Lelia Croitoru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Vaslui va trebui să se pună de acord cu reprezentanții Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” asupra apartenenței Cabinetului de medicină legală care a funcționat până în aprilie în incinta spitalului bârlădean.

În baza declarației făcute în mod oficial de purtătorul de cuvânt de la județ, am scris că expertizele medico-legale la Bârlad nu mai sunt posibile din cauză că administrația unității bârlădene nu va încadra o asistentă la acest cabinet. Reprezentanții spitalului bârlădean s-au revoltat și susțin că acest lucru este cu neputință, pentru simplul motiv că acest cabinet nu se află în subordinea spitalului, ci este doar găzduit în clădire.

Am încercat să aflăm de la Lelia Croitoru dacă informația, susținută în mod repetat în convorbirea telefonică pe care am avut-o cu domnia sa, ne-a fost furnizată din pricină că ea însăși se află în necunoștință de cauză, sau, efectiv, din greșală. Din păcate, deși ne-am străduit să obținem o declarație și să-i oferim ocazia să clarifice situația, purtătoarea de cuvânt nu a mai putut fi contactată.

Facem, de asemenea, precizarea că, prin deontologia profesiei, jurnalistul nu este obligat să verifice declarațiile unui purtător de cuvânt, întrucât caracterul oficial al acestora este dat de însuși statul calității de purtător de cuvânt. (Simona MIHĂILĂ)

Articolul cu titlul "La Bârlad nu se mai fac expertize medico-legale", publicat în ediția de vineri a ziarului nostru, a născut controverse. Lelia Croitoru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Vaslui va trebui să se pună de acord cu reprezentanții Spitalului de Urgență "Elena Beldiman" asupra apartenenței Cabinetului de medicină legală care a funcționat până în aprilie în incinta spitalului bârlădean. În baza declarației făcute în mod oficial de purtătorul de cuvânt de la județ, am scris că expertizele medico-legale la Bârlad nu mai sunt posibile din cauză că administrația unității bârlădene nu va încadra o asistentă la acest cabinet.…

Review Overview

User Rating: 4.4 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Mihaela Nicusescu

    Conducerea spitalului s-a revoltat??? De unde atata?! Conducerii ii e frica de voi, si nu se revolta, ca cine stie ce mizerie de articol mai scrieti. Sunteti cei mai buni!

    • Conducerea spitalului ar trebui sa se revolte pentru modul in care sunt tratati pacientii, pentru spagile incasate de personal si pentru conditiile mizerabile.

%d blogeri au apreciat: