Home » Administratie » Angajații DGFP Vaslui au pierdut procesul la Tribunalul Vaslui

Angajații DGFP Vaslui au pierdut procesul la Tribunalul Vaslui

Dați afară în 2013, ca urmare a deciziei Guvernului de a micșora numărul salariaților din sistemul bugetar, 32 de angajați ai finanțelor vasluiene au pierdut procesul intentat instituției prin care cereau repunerea pe posturile avute și plata obligațiilor salariale.

Odată cu reorganizarea Agenției Naționale de Administare Fiscală, 32 de salariați ai Admninistrației Finanțelor Publice Vaslui au fost concediați. Ordonanța de Urgență a Guvernului 77/2013, care a stat la baza concedierii lor, a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe magistrații vasluieni să dea o soluție în defavoarea salariaților.

La 1 august, magistrații ieșeni au suspendat definitiv aplicarea deciziei de eliberare din funcție a celor 32 de angajați. Decizia instanței ieșene a ținut cont și de faptul că salariații au fost numiți de către Direcția Finanțelor Publice Vaslui, iar eliberarea din funcție și acordarea preavizului s-a făcut de către Direcția Regională a Finanțelor Publice Iași, în condițiile în care nu era încheiat un protocol de preluare de personal.

Din fericire, cei care și-au pierdut posturile din finanțele vasluiene mai au o șansă de câștig dacă recursul de la Curtea de Apel va arăta că ei avut dreptate. (Alexandru CROITORU)

Dați afară în 2013, ca urmare a deciziei Guvernului de a micșora numărul salariaților din sistemul bugetar, 32 de angajați ai finanțelor vasluiene au pierdut procesul intentat instituției prin care cereau repunerea pe posturile avute și plata obligațiilor salariale. Odată cu reorganizarea Agenției Naționale de Administare Fiscală, 32 de salariați ai Admninistrației Finanțelor Publice Vaslui au fost concediați. Ordonanța de Urgență a Guvernului 77/2013, care a stat la baza concedierii lor, a fost declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională a României, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe magistrații vasluieni să dea o soluție în defavoarea salariaților. La 1 august,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: