Home » Invatamant » Profesorii vasluieni nu se vor titulari

Profesorii vasluieni nu se vor titulari

Procesul de ocupare a locurilor libere din învățământul preuniversitar a început cu repartizarea pe cele 191 de locuri propuse spre angajare pe perioadă nedeterminată. Doar 105 profesori vasluieni se vor titulari.

Daniela PORUMB

Profesorii care au obținut la examenul de titularizare note mai mari sau egale cu șapte au participat, pe 31 iulie și 1 august, la ședințele publice de ocupare a posturilor pe perioadă nedeterminată. Ședințele publice au reunit aproximativ jumătate dintre dascălii care au susținut examenul pe 21 iulie, cu toții având note care ar fi trebuit să le asigure postul titularizabil. Doar o mică parte dintre ei vor ocupa unul, fiind disponibile doar 191 de locuri pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

Deși păreau puține posturi, profesorii nu s-au îngrămădit să devină titulari, doar 105 au ales să fie angajați pe perioadă nedeterminată.

Reamintim, că din cei 539 de profesori care au susținut examenul de titularizare doar 258 au luat note peste șapte.

Posturile care au rămas neocupate se vor retribui în sedința publică de pe 4 august, doar că nu vor mai fi pe perioadă nedeterminată, ci vor fi ocupate de suplinitori, pe o perioadă de un an” ne-a declarat Gheorghe Flueraș, inspector școlar cu managementul resurselor umane.

Chiar dacă ar fi putut opta pentru un post titularizabil, mulți l-au refuzat, în favoarea unuia pe perioadă determinată de un an.

Am luat peste șapte la examen, dar unde să mă duc, mai bine ocup un post pe un an decât unul pe perioadă nedeterminată. Dacă aș fi ales să mă titularizez ar fi trebuit să fac naveta la câteva zeci de kilometri și nu era rentabil deloc. Mă voi prezenta la ședința publică din 4 august și sper să prind un post mai aproape de casă sau chiar în oraș a precizat un candidat.

Toți cei care nu au ocupat un post acum, mai au o șansă în perioada 4 – 5 august, când va avea loc ședința publică de ocupare a posturilor pe perioadă determinată. La această ședință vor participa cei care au reușit să ia note peste 5 (cu note cuprinse între 5 și 6,99 fiind 165 de profesori). Aceștia pot alege din cele 1.456 de posturi, la care se vor adăuga și cele care au rămas la ședințele din 31 iulie, respectiv, 1 august.

Procesul de ocupare a locurilor libere din învățământul preuniversitar a început cu repartizarea pe cele 191 de locuri propuse spre angajare pe perioadă nedeterminată. Doar 105 profesori vasluieni se vor titulari. Daniela PORUMB Profesorii care au obținut la examenul de titularizare note mai mari sau egale cu șapte au participat, pe 31 iulie și 1 august, la ședințele publice de ocupare a posturilor pe perioadă nedeterminată. Ședințele publice au reunit aproximativ jumătate dintre dascălii care au susținut examenul pe 21 iulie, cu toții având note care ar fi trebuit să le asigure postul titularizabil. Doar o mică parte dintre ei…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: