Home » Justitie » Hoț prins de polițiștii vasluieni

Hoț prins de polițiștii vasluieni

Bârlădenii pot sta un pic mai liniștiți, întrucât polițiștii au mai arestat un hoț. El era căutat de pe 13 iunie, când a tâlhărit un tânăr de 17 ani din comuna Perieni.

Întâmplarea a avut loc într-un parc din municipiul Bârlad, când un tânăr a fost abordat de doi necunoscuți, sub pretextul că vor o țigară. În schimb aceștia nu urmăreau decât să îi sustragă bunurile. Unul din atacatori a încercat să-i smulgă telefonul mobil, însă nu a reușit, iar celălalt i-a furat din rucsac o pereche de pantaloni. Hoții, D. Cosmin și D. Eduard, ambii de 16 ani, din municipiul Bârlad, sunt acum cercetați pentru tâlhărie. Prejudiciul a fost recuperat.

D. Cosmin nu este o persoană necunoscută polițiștilor. Acesta împreună cu un alt tânăr au mai furat și dintr-o societate comercială. Au distrus grilajul de la fereastra unui magazin și au furat băuturi alcoolice, produse cosmetice, bani. Valoarea întregului prejudiciu a fost de 500 de lei. După această escapadă, D. Cosmin, tot nu s-a potolit, a continuat să fure și dintr-un bar de pe strada Vasile Pârvan, băuturi alcoolice și 80 de lei.

Pentru a reduce numărul de victime care cad prădă hoților, polițiștii recomandă ca toți cetățenii să aibă grijăla ceea ce se întâmplăîn jurul lor atunci când sunt pe stradă. Să nu se lase distrași de citirea presei sau accesatul internetului și să evite săfolosească telefonul mobil pe stradă. De cele mai multe ori neatenția poate atrage interesul infractorilor. Pe stradă, să păstreaze poșeta pe umăr, lipităde corp și protejatăcu brațul. Când merg pe trotuar în apropierea carosabilului, să țină geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către infractori.

Să fie prudenți cu persoanele care îi abordeazăsub diverse pretexte sau vor săle distragăatenția. Să păstreaze întotdeauna o distanțăcare săle ofere siguranță, în caz căacestea vor încerca săle smulgăbijuteriile ori telefonul.

Dacă li se pare căcineva îi urmărește, să verifice acest lucru traversând strada. Dacăindividul respectiv alege aceeași rută, să se îndreapte spre o zonăaglomeratăsau să intre într-un magazin și să ceară sprijinul poliției!

Să evite sămeargă la ore târzii prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. Dacălocuiesc la periferie și merg pe stradădupălăsarea întunericului, trebuie săfie însoțit de mai multe persoane sau de cineva care îi poate proteja și să aleagă, pe cât posibil, străzi luminate. (Daniela PORUMB)

Bârlădenii pot sta un pic mai liniștiți, întrucât polițiștii au mai arestat un hoț. El era căutat de pe 13 iunie, când a tâlhărit un tânăr de 17 ani din comuna Perieni. Întâmplarea a avut loc într-un parc din municipiul Bârlad, când un tânăr a fost abordat de doi necunoscuți, sub pretextul că vor o țigară. În schimb aceștia nu urmăreau decât să îi sustragă bunurile. Unul din atacatori a încercat să-i smulgă telefonul mobil, însă nu a reușit, iar celălalt i-a furat din rucsac o pereche de pantaloni. Hoții, D. Cosmin și D. Eduard, ambii de 16 ani, din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: