Home » Invatamant » Structura noului an școlar

Structura noului an școlar

Elevii vasluieni și nu numai, care vor începe din toamnă școala vor avea 177 de zile de cursuri și 34 de zile de vacanță, fără cele din vacanța de vară.

Anul școlar 2014-2015 îi va antrena pe elevi în cele 36 de săptămâni de cursuri, care însumează 177 de zile lucrătoare pentru cadrele didactice. Excepție fac elevii din clasele terminale din învățământul liceal, pentru care anul școlar va avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, restul până la 37 fiind dedicate desfășurării examenului de bacalaureat. Astfel, cursurile claselor terminale se vor încheia pe 29 mai 2015. În cazul elevilor din clasa a VIII-a, anul școlar va avea 36 de săptămâni, din care la cursuri vor merge 35 de săptămâni. O săptămână este dedicată desfășurării evaluării naționale. Cei din clasa a VIII-a vor încheia cursurile pe 12 iunie 2015.

De asemenea, pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică, cu excepția claselor terminale, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ, în vigoare. Pentru clasele din învățământul profesional, durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ în vigoare. Pentru învățământul special – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile. Stagiile de pregătire practică pentru care vor opta absolvenții ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, însumează 720 de ore care se desfășoară în perioada propusă de unitatea de învățământ organizatoare și aprobată de inspectoratul școlar, conform structurii anului școlar, cu respectarea vacanțelor. Pentru învățământul postliceal (școală postliceală și școală de maiștri), durata cursurilor este cea stabilită prin planurile-cadru de învățământ.

Ca și în anii trecuți anul școlar 2014-2015 va fi structurat pe două semestre. Semestrul I va avea cursuri în perioadele 15 septembrie – 19 decembrie și 5 ianuarie – 30 ianuarie. Prichindeii din învățământul primar și preșcolar vor avea o săptămână de recreație în perioada 1 – 9 noiembrie. Vacanța de iarnă va începe pe 20 decembrie și se va încheia pe 4 ianuarie, iar cea intersemestrială va fi între 31 ianuarie și 8 februarie.

Semestrul al II-lea va începe pe 9 februarie și va fi întrerupt de vacanța de primăvară, programată între 11 aprilie și 19 aprilie. Cursurile se vor relua pe 20 aprilie, anul școlar urmând să se încheie la 19 iunie. Astfel, vacanța de vară va fi între 20 iunie și 13 septembrie. (Daniela PORUMB)

Elevii vasluieni și nu numai, care vor începe din toamnă școala vor avea 177 de zile de cursuri și 34 de zile de vacanță, fără cele din vacanța de vară. Anul școlar 2014-2015 îi va antrena pe elevi în cele 36 de săptămâni de cursuri, care însumează 177 de zile lucrătoare pentru cadrele didactice. Excepție fac elevii din clasele terminale din învățământul liceal, pentru care anul școlar va avea 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, restul până la 37 fiind dedicate desfășurării examenului de bacalaureat. Astfel, cursurile claselor terminale se vor încheia pe 29…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: