Home » Administratie » Autogara Bârlad, scoasă la vânzare

Autogara Bârlad, scoasă la vânzare

Clădirea și peroanele, evaluate la două milioane de lei, vor fi vândute prin licitație în baza unei hotărâri de executare silită pentru o banală datorie de circa 12.000 de lei, pe care SC Autotrans SA o are la canalizare pluvială.

Mihaela Niculescu

Pe 28 august, Autogara Bârlad va fi scosă la vânzare prin licitație publică. SC Aquavas SA a obținut împotriva SC Autotrans SA, firma care deține și administrează Autogara, o hotărâre judecătorească de executare silită pentru datoriile pe care le are de recuperat. Clădirea autogării, terenul aferent acesteia și peroanele au fost evaluate la 2milioane de lei fără TVA, sumă care va reprezenta și prețul de pornire al licitației.

Autogara 2Datoria pe care Autotrans a acumulat-o pentru serviciile de canalizare apă pluvială se ridică la peste 12.300 lei. Cererea de executare silită a fost depusă de Aquavas în luna mai, anul acesta. Conform titlului executoriu constând în sentința civilă 840/21.03.2012 a Judecătoriei Bârlad, definitivă prin Decizia Civilă nr. 126/R/25.02.2014 a Tribunalului Vaslui, la aceste cheltuieli se mai adaugă și cheltuielile de executare silită.

„Autotrans nu a plătit pentru serviciul de canalizare pluvială a apelor meteorice din martie 2011, servicii aferente sediului din strada Tecuciului nr.10 și clădirii Autogării din strada General Milea nr.1. Din bilanțul pe anul 2012, rezultă că S.C. Autotrans S.A. avea datorii de peste 2,2 milioane de lei și creanțe de 436.317 lei. Societatea a acumulat datorii foarte mari în ultimii ani, nu numai la Aquavas, ci și la Administrația Financiară, I.T.M. sau bănci. În ceea ce privește facturile la canalizare pluvială, firma a refuzat să primească facturile și nici nu a trimis pe nimeni să le ridice de la sediul Aquavas”, a declarat Georghe Iacomi, jurist în cadrul Aquavas Bârlad.

Am încercat să aflăm și punctul de vedere al lui Gabriel Torcinescu, administratorul Autogării, întrucât nu a putut fi contactat la nici unul din cele două numere de telefon ale firmei.

Clădirea și peroanele, evaluate la două milioane de lei, vor fi vândute prin licitație în baza unei hotărâri de executare silită pentru o banală datorie de circa 12.000 de lei, pe care SC Autotrans SA o are la canalizare pluvială. Mihaela Niculescu Pe 28 august, Autogara Bârlad va fi scosă la vânzare prin licitație publică. SC Aquavas SA a obținut împotriva SC Autotrans SA, firma care deține și administrează Autogara, o hotărâre judecătorească de executare silită pentru datoriile pe care le are de recuperat. Clădirea autogării, terenul aferent acesteia și peroanele au fost evaluate la 2milioane de lei fără TVA,…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 2 votes)

About Mihai Vasile