Home » Invatamant » Elevii claselor I și a II-a vor avea manuale digitale de la toamnă

Elevii claselor I și a II-a vor avea manuale digitale de la toamnă

În anul școlar 2013-2014, elevii claselor I și a II-a vor învăța după manuale digitale, după ce Ministerul Educației a selectat nouă oferte de manuale școlare care vor fi disponibile și în variantă electronică.

Cele mai multe oferte s-au înregistrat la Matematică și explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmată de Comunicare în limba română clasa I (12 oferte).

Nu au fost selectate oferte la disciplinele Comunicare în limba română pentru minorități clasa I, Comunicare în limba română pentru minorități clasa a II-a, Comunicare în limba maternă maghiară clasa a II-a, Limba modernă clasa I (limba germană), Limba modernă clasa a II-a (limba engleză, limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană), Religie clasa I și Religie clasa a II-a.
Manualele câștigătoare vor fi încărcate pe platforma manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Profesorii vor putea accesa platforma și vor selecta acele manualele pe care doresc să le utilizeze în fiecare școală. Dacă se va întâmpla acest lucru rămâne de văzut.

„Sper să nu rămână și această hotărâre la capitolul promisiuni și să avem măcar manuale pe hârtie nu ca la clasa pregătitoare și clasa I” a declarat sceptică o profesoară de la un liceu din Vaslui.

Manualele digitale vin în sprijinul manualelor tradiționale și în ideea ușurării ghiozdanului elevilor. Cu toate că pare a fi un lucru bun, părinții o văd însă ca pe „o găselniță ce va îngreuna învățatul din cauza sistemului și va strica vederea”. (Roxana NĂSTASĂ)

În anul școlar 2013-2014, elevii claselor I și a II-a vor învăța după manuale digitale, după ce Ministerul Educației a selectat nouă oferte de manuale școlare care vor fi disponibile și în variantă electronică. Cele mai multe oferte s-au înregistrat la Matematică și explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmată de Comunicare în limba română clasa I (12 oferte). Nu au fost selectate oferte la disciplinele Comunicare în limba română pentru minorități clasa I, Comunicare în limba română pentru minorități clasa a II-a, Comunicare în limba maternă maghiară clasa a II-a, Limba modernă clasa I (limba germană), Limba modernă clasa…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: