Home » World » Autoritățile sanitare americane au instituit nivelul de alertă cel mai ridicat în cazul Ebola

Autoritățile sanitare americane au instituit nivelul de alertă cel mai ridicat în cazul Ebola

Autoritățile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei Ebola, a declarat un purtător de cuvânt.

„Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenția pentru a răspunde crizei” legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). „Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanșată. Ea a fost instituită la acea vreme pentru pandemia de gripă H1N1”, a precizat el. Epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puțin 932 de persoane în Africa, conform unui nou bilanț anunțat de Organizația Mondială a Sănătății.

Sierra Leone, Liberia și Guineea sunt țările cele mai afectate.

Sursa: mediafax.ro

Autoritățile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei Ebola, a declarat un purtător de cuvânt. "Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenția pentru a răspunde crizei" legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, un purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). "Este pentru prima dată din 2009 când această alertă maximă a fost declanșată. Ea a fost instituită la acea vreme pentru pandemia de gripă H1N1", a precizat el. Epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puțin…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: