Home / Sanatate / Vasluienii nu mai vor copii

Vasluienii nu mai vor copii

Numărul întreruperilor de sarcină înregistrat în primul semestru al acestui an a crecut cu 80 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cazuri se înregistrează la grupele de vârstă 20-24 și 25-29 de ani.

Andrei STESCU

În primele șase luni ale acestui an, la nivelul județului s-a înregistrat o creștere cu 80% a numărului de întreruperi de sarcină în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Îmbucurător este că, spre deosebire de anii anteriori, a scăzut numărul de chiuretaje în rândul copilelor sub 15 ani. Din cele 680 întreruperi de sarcină înregistrate în primele șase luni ale acestui an, doar într-un singur caz a fost vorba de o fetiță sub 15 ani. La categoria 15-19 ani, s-au înregistrat, totuși, 73 de cazuri, cu aproape 60% mai mult decât perioada similară a anului trecut. Cele mai multe cazuri de întrerupere de sarcină sunt la categoriile de vârstă 20-24 de ani (139 de cazuri) și 25-29 de ani (152 de cazuri). Ca și în anii trecuți, ponderea cea mai mare se înregistrează la femei provenite din mediul rural.

“La nivelul județului, se derulează prin cabinetele de planning familial din mediul urban și o parte din cabinetele medicilor de familie din mediul rural, Subprogramul de sănătate a femeii, în cadrul căruia se distribuie gratuit produse contraceptive. De aceste produse contraceptive pot beneficia presoanele șomere, elevii și studentții, persoane care fac parte din familii beneficiare de ajutor social, femei cu domiciliul stabil în mediul rural, femei care efectuează un avort, la cerere, într-o unitate sanitară publică, precum și alte persoane fără venituri care dau declarație pe proprie răspundere în acest sens”, a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

La capitolul gravidelor care intenționează să păstreze sarcina, numărul mămicilor minore se menține pe un trend ascendent. Potrivit statisticii DSP Vaslui, în primul semestru al acestui an s-au înregistrat 1.447 de gravide, din care nouă sub 15 ani și 249 între 15 și 19 ani. Ponderea cea mai mare se înregistrează în mediul rural, unde 867 de femei (cu 287 mai mult decât în mediul urban) au rămas însărcinate.

Numărul întreruperilor de sarcină înregistrat în primul semestru al acestui an a crecut cu 80 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cazuri se înregistrează la grupele de vârstă 20-24 și 25-29 de ani. Andrei STESCU În primele șase luni ale acestui an, la nivelul județului s-a înregistrat o creștere cu 80% a numărului de întreruperi de sarcină în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Îmbucurător este că, spre deosebire de anii anteriori, a scăzut numărul de chiuretaje în rândul copilelor sub 15 ani. Din cele 680 întreruperi de sarcină înregistrate în primele șase…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

CJ Vaslui renunță la construcția unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe

de Dănuț CIOBANU Vineri, 15 ...

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: