Home » Social » Jucariile LEGO Duplo – un imbold spre creativitate (P)

Jucariile LEGO Duplo – un imbold spre creativitate (P)

Se stie ca cuburile, puzzle-urile si jocurile de imbinari de elemente sunt jucarii care sporesc creativitatea copiilor si care ii ajuta sa isi dezvolte dexteritatea mainilor. Totusi, multi parinti prefera sa le ofere alte tipuri de jucarii copiilor foarte mici, din frica de a nu se inneca cu piesele mici ale jucariilor de asamblare. Cunoastem cu totii tendinta copiilor de a baga orice lucru in gura. In perioada in care le cresc dintisorii, suntem obisnuiti sa ii vedem mereu ba cu un deget in gura, ba mestecand colturile jucariilor.

Deoarece este riscant sa lasi copilul sa se joace cu piese foarte mici, LEGO a creat colectia Duplo, colectie ce contine elemente de dimensiuni mai mari. Acestea sunt usor de prins si de asamblat si sunt ideale pentru copiii intre 2 si 5 ani. Jucarii LEGO gasiti online pe MiraKids.ro, un site cu solutii de joaca pentru toti copiii.

In ce consta jucariile LEGO Duplo?

Am mentionat mai sus ca elementele care trebuie asamblate au dimensiuni mai mari decat “caramizile” LEGO standard, insa LEGO Duplo ofera mai multe beneficii. Fiecare set de cuburi urmeaza o tematica – astfel copiii pot sa isi construiasca prima lor gradina, un supermarket, un castel pentru printese, o ferma etc. Cu jucariile rezultate copiii pot sa isi imagineze diverse jocuri de rol si sa se transforme astfel in fermieri, pirati, piloti de avioane si fel de fel de astfel de personaje.

Din aceste considerente putem spune ca jucariile LEGO Duplo ofera doua posibilitati de joaca, si anume:

– placerea imbinarii pieselor; urmarirea modelului si asezarea elementelor in asa fel incat rezultatul sa fie la fel ca in instructiuni

– jocul de rol oferit de numeroasele personaje prezente in seturile de jucarii.

Copiii foarte mici, in jurul varstei de 2 ani se vor acomoda cu imbinarea elementelor si vor experimenta construirea unor ansambluri cat mai complexe, in timp ce copiii mai mari vor urmari cu strictete modelul si apoi se vor antrena in diverse jocuri de rol distractive. Toate aceste activitati vor ajuta la dezvoltarea simtului creativ al copilului vostru si la dezvoltarea imaginatiei. Investiti, asadar, in jucariile educative – vedeti aici jucarii LEGO la preturi accesibile.

Se stie ca cuburile, puzzle-urile si jocurile de imbinari de elemente sunt jucarii care sporesc creativitatea copiilor si care ii ajuta sa isi dezvolte dexteritatea mainilor. Totusi, multi parinti prefera sa le ofere alte tipuri de jucarii copiilor foarte mici, din frica de a nu se inneca cu piesele mici ale jucariilor de asamblare. Cunoastem cu totii tendinta copiilor de a baga orice lucru in gura. In perioada in care le cresc dintisorii, suntem obisnuiti sa ii vedem mereu ba cu un deget in gura, ba mestecand colturile jucariilor. Deoarece este riscant sa lasi copilul sa se joace cu piese…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: