Home » Social » SFÂȘIETOR

SFÂȘIETOR

Doar glasul tânguit al clopotelor a mai putut plânge ieri trecerea în eternitate a lui Dănuț Gabriel Crețu, adolescentul al cărui ultim zâmbet s-a stins în apa Ștrandului Municipal Vaslui. Părinții, rudele, prietenii și toți cei care l-au cunoscut sunt cu ochii storși de lacrimi de duminică, când au aflat cât de nedreaptă este viața. În straie cernite, sute de persoane l-au condus pe drumul spre cer pe cel care, până nu demult, le însenina zilele. Dispariția sa prematură a semănătat durere, regrete și zeci de întrebari fără răspuns. Timpul parcă s-a oprit în loc, ieri, la Vaslui, unde până și vântul parcă a purtat pe unde bocetul mamei, tainic, dar sfâșietor.

 Roxana NĂSTASĂ

 Ieri, la ora 9, clopotele Bisericii „Sfinții Petru și Pavel” din Vaslui au sunat a jale și durere. Familie, rude, prieteni, colegi sau oameni simpli, toți s-au adunat pentru a-l conduce la groapă pe Dănuț, tânărul de 14 ani, plin de viață, care urma să intre în clasa a IX-a. Îmbrăcați în negru, cu lumânări, coroane și flori, toți s-au adunat să-i fie alături lui Dănuțși familiei greu încercate.

De duminică, tot orașul îl plânge, dar mai tare ca toți, îl jelesc părinții și bunicii. Îl strigă pe Găbițu lor, însă acesta nu mai răspunde. Băiatul lor cel bun, vesel, harnic și deștept era ceea ce aveau mai scump pe lume, însă soarta l-a răpit.

Durerea a fost fără margini pentru toți. Cu sufletul împietrit de durere l-au strigat neîncetat, în zadar. Părinții nici lacrimi nu mai aveau de când îl plâng pe puiul lor cel drag și-l caută prin toate locurile și în toate pozele sperând la o minune. Minunea a încetat însă să apară.

Dănuț a fost condus pe ultimul drum de toți cei dragi lui care au rămas cu sufletul pustiu și îndurerat. Mama băiatului a leșinat când și-a văzut copilul drag, lumina ochilor ei, în groapa ce are să-i fie de acum în colo, casă. Lacrimile au curs râu pe obrajii tuturor celor prezenți care încă se mai întreabă cum a fost posibilă o asemenea tragedie. Copii au purtat tricouri negre cu poza lui în semn de omagiu pentru cel care le-a fost coleg, prieten, sfătuitor sau chiar exemplu.

Toți au fost impresionați de povestea îngrozitoare a lui Dănuț. Cei care au putut s-au mobilizat și i-au oferit un ajutor financiar cât se poate de mic familiei pentru cele necesare. Coform unei rude a băiatului, Primăria Vaslui a făcut și ea ceva în acest caz. A dat locul de veci și a pus la dipoziția familiei două microbuze pentru a transporta oamenii la Ferești acolo unde a avut loc pomana.

Dănuț Gabriel Crețu a murit duminică dupamiază înecat în Ștrandul Municipal Vaslui, fără ca nimeni să-și dea seama timp de două ore. Primăria Municipiului Vaslui, administratorul ștrandului desfășoară o anchetă în prezent pentru a stabili dacă salvamnarul care trebuia să-l observe întâi de toate și mai apoi să-l salveze, se afla la post sau pe terasă așa cum spun localnicii prezenți la tragedie.

Doar glasul tânguit al clopotelor a mai putut plânge ieri trecerea în eternitate a lui Dănuț Gabriel Crețu, adolescentul al cărui ultim zâmbet s-a stins în apa Ștrandului Municipal Vaslui. Părinții, rudele, prietenii și toți cei care l-au cunoscut sunt cu ochii storși de lacrimi de duminică, când au aflat cât de nedreaptă este viața. În straie cernite, sute de persoane l-au condus pe drumul spre cer pe cel care, până nu demult, le însenina zilele. Dispariția sa prematură a semănătat durere, regrete și zeci de întrebari fără răspuns. Timpul parcă s-a oprit în loc, ieri, la Vaslui, unde până…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: